G102 sol tık bozulması

Ben de kronik bir sorun olduğunu düşünmüyorum 2 yıldan fazladır g102 kullanıyorum herhangi bir sorun oluşmadı. Garantiye yollayabilirsin.

Ben de kronik bir sorun olduğunu düşünmüyorum 2 yıldan fazladır g102 kullanıyorum herhangi bir sorun oluşmadı. Garantiye yollayabilirsin.
Sadece çift tıkladığı için 1/3 fiyatına bir deathadder aldım. Satıcı şaşırdı neden bozuk olduğunu düşündüğü bir fareyi almak istediğime anlam veremedi. Switchleri değiştirdim. İlk günkü gibi çalışıyor.

Hangi mouse' u aldığınızı öğrenebilir miyim ?
SteelSeries Rival 600 satın aldım G102 bozulduktan sonra. Ayrıca temizleme yöntemlerini hatta yazılımdan kaynaklı olabilir diye yazılımı kaldırmayı, başka bilgisayarda kullanmayıda denedim. Sonuç değişmeyince yeni bir mouse satın aldım.

SteelSeries Rival 600 satın aldım G102 bozulduktan sonra. Ayrıca temizleme yöntemlerini hatta yazılımdan kaynaklı olabilir diye yazılımı kaldırmayı, başka bilgisayarda kullanmayıda denedim. Sonuç değişmeyince yeni bir mouse satın aldım.

Eğer g102den memnunsanız ki bence şuan için en iyi farelerden biri switchlerini değiştirmeyi deneyin zor bir işlem değil yok ben bunu yapamam derseniz elektronik işleri yapan birinden rica edin derim. Size şöyle söyleyeyim %99 ihtimal ile düzelecektir.

Sadece tek bir fare biliyorum yazılımsal bu sorun ile karşılaşabileceğiniz o da deathadder chroma. Firmware güncellemesi yapıldıktan sonra düzeliyor Windows 10 üzerinde.

Önceki preo mouse'umu da bu sorun yüzünden değiştirmiştim fakat g102 ile 6 ayda yaşadığım sorunu 3 yıl sonra vermişti ve gerçekten çok temiz kullanan birisiyim tıklama ömrünün %5'ine bile gelmemiştir. Kullanan arkadaşlarım 1 yıldır sorunsuz kullanıyor bana gelen ürün hatalı diyeceğim fakat anlam veremedim hala üfleyince düzelen mouse mu olur be.

Bu sorunun iki çözümü var birisi switchlerin içini kendin açıp o ufak telin ayarını yapman diğeri ise videodaki gibi switch satın alıp değiştirmen. İlkini deneyin randıman alamazsanız alım işlemini yapıp switchleri değiştirin kesin çözüm olacaktır.

Bu sorunun iki çözümü var birisi switchlerin içini kendin açıp o ufak telin ayarını yapman diğeri ise videodaki gibi switch satın alıp değiştirmen. İlkini deneyin randıman alamazsanız alım işlemini yapıp switchleri değiştirin kesin çözüm olacaktır.
Attığın videodakini yapmayı düşünüyorum ve temizlik içinde yararlıdır bence içine bir şey kaçtıysa falan.
Arkadaşlar kusura bakmazsanız bir şey diyeceğim de galiba aynı sorunu yaşamıyoruz ya çünkü size nasıl diyeyim bu çift tıklama sorunu olamaz ya neden diye soracak olursanız sol tıklamada hiç bir sorunum yok sadece basılı tutarken bir şeyi taşırken arada bir takılıyor onda da bastırdığım da düzeliyor bende üfleyerek çözüyorum onun haricinde hiç çift tıklamadı bir tane tıkladığımda.

Son düzenleme:
Attığın videodakini yapmayı düşünüyorum ve temizlik içinde yararlıdır bence içine bir şey kaçtıysa falan.
Arkadaşlar kusura bakmazsanız bir şey diyeceğim de galiba aynı sorunu yaşamıyoruz ya çünkü size nasıl diyeyim bu çift tıklama sorunu olamaz ya neden diye soracak olursanız sol tıklamada hiç bir sorunum yok sadece basılı tutarken bir şeyi taşırken arada bir takılıyor onda da bastırdığım da düzeliyor bende üfleyerek çözüyorum onun haricinde hiç çift tıklamadı bir tane tıkladığımda.
Ben sizin sorununuzun kaynağını buldum. G102lerin tetik mekanizması içerisinde gerginliği ayarlayan bir yay mevcut. Büyük ihtimal ile sizin tuşunuza ait yay yerinden çıkmış veya tam görevini yapmıyor olabilir. Fareyi demonte edip yayı kontroledin. İnternet üzerinde çift tık kontrol web siteleri mevcut. Fareyi bir deneyin bakalım çift tık var mı yok mu anlayabilirsiniz.
Aşağıdaki video da görebilirsin

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aliexpress'te 2-3 liraya omron mouse switchleri satılıyor. Onları lehimle değiştirebiliyorsunuz. YouTube'da videosu vardır.
TRY 2.30 11%OFF | 1 adet orijinal OMRON fare mikro anahtarı D2FC-F-7N 10 m 20 m D2FC-F-K (50 M) d2F D2F-F D2F-01 D2F-01L D2F-01FL D2F-01F-T D2F-F-3-7
US $0.41 10% OFF|1Pcs original OMRON mouse micro switch D2FC F 7N 10m 20m OF D2FC F K(50M) D2F D2F F D2F 01 D2F 01L D2F 01FL D2F 01F T D2F F 3 7-in Switches from Lights & Lighting on Aliexpress.com | Alibaba Group
Hatta yorumlara bakın yapmış millet.

Ben de G102 kullanmaktayım ve çift tıklama sorunu olmaya başladı. Kronik bir şey sanırım, garantiye vermeyi deneyin.
Garanti ile ilgili tecrübelerinizi burada paylaşabilirseniz güzel olur, ben de garantiye vermeyi düşünüyorum.
Garanti olarak Logitech'ten daha iyi firmaya rastlamadım. Bozulan(sizinle aynı sorunu yaşıyordum) G300S faremin sıfırını kargo parası ve eski ürünü istemeden Hollanda'dan 3 günde UPS kargo ile gönderdiler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı