G29 fren pedalı çok sert

En kolay çözümü yayını sökmek. Ama tabi ozaman fren pedalı çok yumuşak oluyor. ETS de iş görür ama yarış oyunlarında sıkıntı yaratır sana bu yumuşaklık.
Bi ara sökmeyi çok düşündüm ama dediğiniz gibi aşırı yumuşak olur bu seferde zevksiz olur maalesef sökemem.
Yeni mi oldu yoksa hep mi böyleydi?
Hocam ilk aldığımda sanki biraz daha basılabilir gibiydi, şimdi ets2 de önüme gelene çarpıyorum freni kıracak derece de eziyorum ama yok nafile.
Yayı yağlanabilir.
Pedalları bi elden geçireceğim hocam 👍
Fren sert olur diye biliyorum ben G29 setimi ayakkabı ile kullanıyordum frene daha rahat basıyordum.
Fren pedalı belli bir yere kadar hiç sertlik hissettirmiyor, belli bir yerden sonra basılmayacak derece de sertleşiyor, fren pedalı sert olur evet ama basılmayacak kadar da olmaz bence.
Yumuşak olan kısmı ise hafif ayağımı basıp ezmek ardından aşırı sertleşiyor.

Oyundan fren hassasiyetini arttırabilirsin. Eğer onunla uğraşmayım direkt kökten çözeyim dersen pedalı söküp yayı kesebilir ya da komple çıkarabilirsin ama aşırı yumuşuyor.

Yağlamak ile alakası olduğunu düşünmüyorum çünkü G29'un içinde load cell yok. Dandik bir kırmızı plastik var. Yıllarca kullandım ve kronik problemi yüzünden içini açıp temizlikler yaptığımdan biliyorum.

Pedalın içi çok tozlanıyor ve bakır tel kısmına devre temizleyici kontak spreyi ile temizleme yapmak gerekiyor.

Ama asıl mesele bu değil çünkü G29 pedalları gerçekten çok hafif. Şu anda MOZA SRP Pedallar kullanıyorum ve bir önceki pedallarım olan G29 pedallarına kıyasla bunlar çok ciddi anlamda sert. G29'da yaptığım aynı oranda freni Moza pedallarımda yapınca frenin %60'ı devreye giriyor.

Ayrıca fren yapısı gereği sert olur zaten.

Fren pedalı belli bir yere kadar hiç sertlik hissettirmiyor, belli bir yerden sonra basılmayacak derece de sertleşiyor, fren pedalı sert olur evet ama basılmayacak kadar da olmaz bence.
Yumuşak olan kısmı ise hafif ayağımı basıp ezmek ardından aşırı sertleşiyor.
Bu mekanizmaların da kendi amortisörü var. Siz bastıkça o yay geriliyor ve katlanıyor. %70'den sonra basmak zorlaşıyor zaten, çok doğal.

Yağlamak ile alakası olduğunu düşünmüyorum çünkü G29'un içinde load cell yok. Dandik bir kırmızı plastik var. Yıllarca kullandım ve kronik problemi yüzünden içini açıp temizlikler yaptığımdan biliyorum.

Pedalın içi çok tozlanıyor ve bakır tel kısmına devre temizleyici kontak spreyi ile temizleme yapmak gerekiyor.

Ama asıl mesele bu değil çünkü G29 pedalları gerçekten çok hafif. Şu anda MOZA SRP Pedallar kullanıyorum ve bir önceki pedallarım olan G29 pedallarına kıyasla bunlar çok ciddi anlamda sert. G29'da yaptığım aynı oranda freni Moza pedallarımda yapınca frenin %60'ı devreye giriyor.

Ayrıca fren yapısı gereği sert olur zaten.

Bu mekanizmaların da kendi amortisörü var. Siz bastıkça o yay geriliyor ve katlanıyor. %70'den sonra basmak zorlaşıyor zaten, çok doğal.
Yani hocam özet olarak G29'un tek özelliği pedalları onlar da çöp demiş 😄

Yani hocam özet olarak G29'un tek özelliği pedalları onlar da çöp demiş 😄
3 Yıl kadar kullandım. Dişli sistem olduğu için çok sert ve gerçekdışı tepki veren bir direksiyon seti. Ancak başlangıç olarak kesinlikle öneririm orası ayrı. Pedalları Thrustmasterın orta kalite pedallarına göre iyi. Ama bir Moza, Fanatec etmez.

Bir de öyle bir pedal yapmışlar ki, sürüş tarzınıza ve oynadığınız oyunlara göre değişen bir bozulma yapısı var. Ben aktif simracing yaptığımdan dolayı 1.5 yıl sonra fren ve gaz pedalım tamamen çöp oldu. Kaç kere içini açıp detaylı temizlik yaptım ama nafile. En son gaz pedalı en fazla %80 basılıyordu, fren pedalı ise kendi kendine basıyordu. Bu sorun bana özel de değil, bu pedal kronik sorunlu olduğu için her türlü herkeste yaşanıyor ama dediğim gibi kullanım şeklinize göre ortaya çıkış süresi değişiyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı