G31TM-P21 ve R7 240 uyumu

V x A=W => 12 x 15= 180 W
Yani 180W alabiliyorsunuz 12V kanalından. R7 240 yük altında 125 W kadar güç tüketecektir. Üstüne bir de işlemciniz eklenince sıkıntı yaşarsınız. Bana kalırsa PSU' nuzu değiştirin.
Yük altında 125 Watt tüketemez çünkü ek güç kablosu gerekmiyor r7 240'a. Pci'dan güç alıyor, 75 watt'dan fazla tüketmez.

V x A=W => 12 x 15= 180 W
Yani 180W alabiliyorsunuz 12V kanalından. R7 240 yük altında 125 W kadar güç tüketecektir. Üstüne bir de işlemciniz eklenince sıkıntı yaşarsınız. Bana kalırsa PSU' nuzu değiştirin.

Düzenleme: R7 240 yük altında en fazla 75 W tüketecektir. Araştırma yaparken hata yapmışım.

En son 75W dedik ekran kartına :) Sizce yeter mi yoksa almalı mıyım yinede PSU?

Bana yeter gibi geldi 8 yıllık bir toplatma bilgisayarım 12v kanalından 204 w veriyor r7 250 taktım sıkıntı yok işlemci Q6600 3.0 ghze o.c'li genede turp gibi maşaALLAH :)

Biraz riskli değil mi sanki :D Benim PSU 12v kanalında 180w veriyor galiba. Ve 2009da almış olduğumuz casper bir marka PSU :) İnternette okuduğum kadarıyla çoğu kişi casper psularını beğenmiyor.

PSU' nuz yeterli olacaktır. Şimdilik almanıza gerek yok. :)
PSU yeterse RAM takviyesi yapacağım yetmez ise RAM yerine PSU alacağım. Siz yeter dediğinize göre RAM alacağım o zaman :)

Bilgisayara RAM takmak PSU'dan güç alır mı? Başka bir konuda bir arkadaş almaz demişti. Fakat internette PSU hesaplama sitelerinde RAM faktörünüde işin içine katıyorlar. Şuanda bilgisayarımda 800 MHZ DDR2 CL5 2 GB RAM var. Aynı türden bir RAM daha almak PSU yu etkiler mi, etkilerse ne kadar etkiler ve takmak sorun yaratır mı PSU için?
Çok soru soruyorum merakımdan dolayı lütfen kusuruma bakmayın :)

Son düzenleme:
İşlemcim Pentium(R) Dual-Core CPU E5400 @ 2.70GHz ve 65.0 Watt harcıyor :)
Sıkıntı olmayacağını düşünüyorum yazdığım gibi benim r7 250 65 watt güç tüketirken intel core 2 q6600 işlemcim 95 watt tüketiyor ikisi bile 160 ediyorken sizin r7 240(risksiz sıkıntısız olur) inizi o psuya takmak hiç sıkıntı değil hatta r7 250 (riskli birazcık ama bu ekrantıda olur bence) bile takarsınız bence .

Sıkıntı olmayacağını düşünüyorum yazdığım gibi benim r7 250 65 watt güç tüketirken intel core 2 q6600 işlemcim 95 watt tüketiyor ikisi bile 160 ediyorken sizin r7 240(risksiz sıkıntısız olur) inizi o psuya takmak hiç sıkıntı değil hatta r7 250 (riskli birazcık ama bu ekrantıda olur bence) bile takarsınız bence .

R7 250 bencede olur ama biraz riskli dediğiniz gibi :) R7 240 benim istediğim oyunları için ideal bir kart :) Hem fiyatıda ucuz :)

Ram ve ekran kartını aldım. Rami taktırdık. 32 bit işletim sisteminden dolayı 3.24gb olarak görüyor rami. Yarın 64 bit işletim sistemi attıracağım.R7 240 aldım. Sorum şu Ekran kartını bu anakartta mavi yere mi takacağız?
138676.jpg

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı