G3258 çok mu abartıldı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yusuf1996

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, G3258 çok mu abartıldı? Recep Ağabey "O.C yapılınca İ5 seviyesine çıkıyor." demiş. Bunu dedikten sonra herkes G3258 önermeye başladı. Düşük bütçeye G3258 yakışır fakat yüksek bütçelere de önermeye başladılar. 2 çekirdekli olduğundan oyunlarda sorun çıkaracak ama insanlar bunu düşünmüyor. Sizce de hata yapmıyolar mı ? Bana göre 1800 TL'ye G3258 önerilmemeli.

Son düzenleyen: Moderatör:
İ5 seviyesine çıktığı doğru ancak 4690k biraz abartı olmuş. :D İyi bir O.C. ile (4.5-4.6) 4460'ın biraz üstünde performans alırsınız, ancak g3258 mecbur kalmadıkça önermem çünkü 2 çekirdekli ve 1-2 seneye çoğu oyun 4 çekirdek isteyecektir.

En fazla 1700 TL bütçe ile alınmalı. Yukarısı saçma olur.

Yusuf bence çok haklısın. GHz değeri olarak i5 seviyesine çıkması o işlemcinin i5 seviyesinde çalışabileceği anlamına gelmiyor. O zaman 4 GHz'i aşan AMD işlemciler i5'ten daha iyi olurdu. Belli bütçenin üstündeki sistemlere önerilmemeli diye düşünüyorum. 2 çekirdekli olduğu için ileride sorun yaşatması muhtemel. Zaten o kadar iyi olsaydı genelde düşük fiyatlı ürün çıkarmayan Intel bu ürünü 200 TL'den satmazdı.

Bu dediklerimde G3258 sahipleri beni yanlış anlamasın. Fiyatına göre oldukça iyi bir işlemci ama sadece düşük bütçeli sistemler için uygun. OC işlemini doğru yapanlar için i3'ten ve FX 6300'ten daha iyi bir tercih.

Arkadaşlar oyuncu bilgisayarından bahsediyorsanız 3 bin tl lik sistemler bile çoğu zaman giriş seviyesi kalıyor. Bence o kadar yabana atmayın yeni nesil ve gayet iyi bir işlemci. İntel güvenip piyasaya sürdüğüne ve asus , msı gibi belli başlı firmalar işlemciye özel bios çıkardığına göre her türlü oyunda destek sunacaktır diye umuyorum. Yanlış hatırlamıyorsam 4 çekirdek limiti Far Cry 4 ile gelmişti lakin sırf bu işlemci için kaldırdılar diye hatırlıyorum.

Yusuf bence çok haklısın. GHz değeri olarak i5 seviyesine çıkması o işlemcinin i5 seviyesinde çalışabileceği anlamına gelmiyor. O zaman 4 GHz'i aşan AMD işlemciler i5'ten daha iyi olurdu. Belli bütçenin üstündeki sistemlere önerilmemeli diye düşünüyorum. 2 çekirdekli olduğu için ileride sorun yaşatması muhtemel. Zaten o kadar iyi olsaydı genelde düşük fiyatlı ürün çıkarmayan Intel bu ürünü 200 TL'den satmazdı.

Bu dediklerimde G3258 sahipleri beni yanlış anlamasın. Fiyatına göre oldukça iyi bir işlemci ama sadece düşük bütçeli sistemler için uygun. OC işlemini doğru yapanlar için i3'ten ve FX 6300'ten daha iyi bir tercih.
Haklısınız, İntel saten bu kadar ucuzq satmazdı.

En fazla 1700 TL bütçe ile alınmalı.Yukarısı saçma olur.
Ben de bunu demek istiyordum. :)

20 Gün önce 185 liraya aldım G3258'i. Henüz eksiklerim nedeni ile çalıştırıp deneme fırsatım olmadı. Performansı hakkındaki düşüncelerimi ilerleyen günlerde sistemi tamamlayınca yazarım. Ancak bu fiyattaki bir işlemci 500 küsür liralık başka bir işlemcinin seviyesine yaklaşabiliyorsa her türlü abartıyı hak ediyor bence. Bütçe konusuna da anlam veremiyorum, ben toplamda 900 küsür lirayı bulan bir sisteme bu işlemciyi aldım, 1800 TL bütçem varsa neden G3258 alayım ki? 1800 Liralık bütçe ile G3258 almak saçmalıktan da öte.

G3258'in yeteri kadar O.C edildiğinde İ5 seviyesine çıktığı doğru. Fakat i5 seviyesine kadar çıkartmak için G3258'i O.C potansiyeli çok yüksek bir anakart ve çok sağlam bir su soğutmasına ihtiyaç vardır diye düşünüyorum. "Ben H81 anakart ve G3258 alıp İ5 performansına yetişeceğim. Nihahahah :saçma::saçma::saçma:" mantığıyla giderseniz i3 4150'nin performansına bile yaklaşamazsınız.

Şimdi arkadaşlar da i3 4150'yi kötülüyor falan da, ben de şimdi 5 ay önce para verip i3 4150 almış biriyim. O zamanlarda 1500 TL civarı bütçelere i3 4150 veya FX 6300 öneriliyordu. Ne zaman ki Recep Baltaş bu işlemciyi kullandı, o zaman sosyalde patlama oldu herkes bunu önermeye başladı. Eee madem daha az paraya i3 4150 den daha fazla performans verecek ben enayi miydim de gittim i3 4150 aldım? İntel adam mı kazıklıyor da bu modeli çıkardı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı