G3258 çok mu abartıldı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben üründeki her şeyin fiyata yansıdığını düşünüyorum bu kadar ucuzsa, bir şeyler olmalı değil mi ? :)

Abartma kelimesi bence hafif kalıyor, resmen ilahlaştırıldı. Fiyatına göre overclock ile gerçekten de iyi performans veriyor ama kalkıp da bu forumda G3258 ile i7 4790K'yı kıyaslayanları gördüğümden beri laf anlatmaya çalışmaktan vazgeçtim.

i3 işlemci yerine G3258 alınabilir ancak, i5 4460 ve üstü alınabiliyorsa G3258 alınmaz. 1500-2000 TL altındaki sistemler dışında hiç bir şekilde G3258 önerilmemeli.

Abartma kelimesi bence hafif kalıyor, resmen ilahlaştırıldı. Fiyatına göre overclock ile gerçekten de iyi performans veriyor ama kalkıp da bu forumda G3258 ile i7 4790K'yı kıyaslayanları gördüğümden beri laf anlatmaya çalışmaktan vazgeçtim.

i3 işlemci yerine G3258 alınabilir ancak, i5 4460 ve üstü alınabiliyorsa G3258 alınmaz. 1500-2000 TL altındaki sistemler dışında hiç bir şekilde G3258 önerilmemeli.

Senle aynı fikirdeyim, insanları kandırdılar. O.C yapıldığında i5 seviyesine ulaşıyormuş. Bizde yedik Intel'den güzel para almışlar. Sürekli olarak hayali sistemler toplayan Technopat'ın bir anda ucuz sistem toplayası geldi.

@Eyüp Karagözoğlu Aslında kandırma kısmı da tam olarak doğru değil. Tek ve çift çekirdek skorlarına bakıldığında 4.5 GHz seviyesinde iken gerçekten de iyi sonuçlar alıyor ama sadece rakam olarak. İşlemcinin tanıtımını yapanlar bu işlemcinin potansiyelini öne çıkarıp, yüksek bütçeli sistemlerde neden "alınmaması" gerektiğini söylemediler. Sorun da bundan çıktı zaten. En başından bu işlemcinin 2 yıl sonra çöp olacağını, GTX 960 (o zaman yoktu bu kart ama muadili bir örnek verilebilirdi) üzeri ekran kartları ile darboğaz yarattığını ve o benchmark sonuçlarının oyunlarda bir yere kadar etkili olduğunu da anlatsalardı böyle olmazdı.

Intel'den iyi para aldılar deme kısmını ise maalesef haksız bir tepki olarak görüyorum. Gözlerinle görmediğin, kulaklarınla duymadığın (1. ağızdan) bir şey için insanları suçlamak pek doğru değil. Fakat Recep Baltaş ve Ali Güngör'ün de bu yanlışlıklarda katkısı olduğu doğru. Ucuz sistem toplama videolarında üstüne basa basa kullanım sınırlarını anlatmaları gerekirdi.

Son düzenleme:
O videoda ısı değerlerine dikkat eden bir izleyici yorumlarda işlemcinin yandığını belirtti. Technopat tan gelen cevap "Teşekkür ederiz. Burada önem verdiğimiz sıcaklık değil, sistemin kararlılığı."

İşlemci iyi güzel performanslıda OC için anakart ve soğutmaya vereceğin parayla daha iyi bir işlemci alınabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Aynen öyle. Artık cok abartıldı.

Nasıl bu kadar popüler oldu? Recep Ağabey'in bunda büyük bir katkısı var.

Arkadaşlar bu kart 200TL ve f/p olarak en iyi ürün şuan.
F/P olarak en iyi ürün değil. 2 çekirdeği var. Ben FX 6300'den nefret etmeme rağmen G3258 tavsiye edenleri gördükçe FX 6300 tavsiye etmeye başladım. Kart değil işlemci bu arada.

Pentium G3258 vs Core i7 4790K: Battlefield 4 on …:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı