Senin o kaynak dediğin tablolardaki işlemcilerin çoğunu teker teker denemiş, oc edilebilir olanlarla üşenmeden uğraşmış biriyim. O senin kaynak dediğin tabloların neredeyse yarısı yalan dolan.
FX 6300 ile yapılacak en iyi oc zaten onu 8320 seviyesine çıkarır. Yaptığın basit matematik hesaplamalarına da ayrıca güldüm. Oyunlarda zaten i5'lerin her türlü geçtiğini söylüyorum ve şunu da ekliyorum oyunlarda evet Intel daha iyidir, ekran kartı yükseltmek istersen eski nesil Intel bile üzmez. Ancak gel gelelim ki giriş seviyesi bir toplama sistemde FX 6300 ya da 83xx şayet bütçe Intel i5'lere yetmiyorsa her zaman tercih edilebilir olmalıdır. Nedenini sana şöyle açıklayayım.
Adam zaten ortalama 1500-1800 arası bir sistem topluyor. Ne kadar performans verir belli. Bir FX6300 ya da 8320 (8300 da olur) alması, ona hem günlük hayatta hem de oyunlarda zaten sabit ekran kartı modeli ile aşağı yukarı i3'lerle aynı ya da yakın performansı verir. O fps düşmeleri falan yok öyle bir şey AMD'nin bir çok işlemcisini kullandım ve çevremde de kullanan var. Ne kötülüğü var AMD işlemcilerin, R9 290 ve ya GTX970 üstü kullanamazsın. O zaman fps çakılması olur işte. Ancak bir 8350 sahibiysen ve render işleriyle de uğraşıyorsan o sahiden i7'lerle yarışıyor işte. Hayat sadece oyunlardan ibaret değil bildiğin i7'lerle yarışıyor. Bu da Recep Baltaş'ın dediği gibi "G3258'i OC ederek i7'lere yaklaşıyoruz" komedisi gibi bir laf değil sahiden yaklaşıyor render konusunda.
Sen yine uyduruk tabloları önüme koyup yanına da 4 işlem matematik hesapları yapmaya devam et.