G3258 çok mu abartıldı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir halk söylentisidir dolaşıyor bazen İ3 işlemcilerin sanal çekirdeği kabul edilmeyip sanki 2 çekirdek muamelesi yapılıyormuş. Ne kadar doğru yada söylentiden falan ibaret olsa gereklii.

Önceki mesajları okumadım onu baştan söyleyeyim. Başlığa göre cevap vereceğim. Cevap ise;
Evet.
O işlemciyi I5 seviyesine getirebilirsin. Ancak oda iyi soğutma ve Z97X-OC-Force gibi anakart bir anakart gerektirir.
Çağın şartlarına göre çift çekirdek artık yetersiz kaldı. İ3 4160 gibi işlemciler darboğaz yapıyor MP oyunlarda artık. G3258 düşük bütçelerin vazgeçilmezi olabilir ama 1600TL üstüne alınmamalı. Orada FX 6300 yetişiyor imdadımıza.

Mp darboğaz denen durum yok. Boş boş bilgi vermeyin. Gtx 970 slı yapılınca darboğaz olmayan mp oyunda sorun yaratmaz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Al buda yapmayışının kanıtı. Birde fx 6300 i3 4150 işlemcisine rakip olabilecek bir işlemci değil.
Hastayım şu Multiplayer oynayın yorumlarına ya. Sanki MP'de oyunun motoru değişiyor, oyun başka bir motora sahip oluyor.

Son düzenleme:
@Connor emin misin? Video'lar hiçte öyle demiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Kendi testimde GPU kullanımı %50'lerde kalıyordu CPU %100'de MP iken. SP'de GPU %90 CPU %100. (I3 4130) (GTX 780Ti) kullandığım ekran kartından olabilir ama SP'de olmayan şey MP vardı. Oyun motoru değişmiyor bu arada ben çok oyuncu olduğu için fazladan parçacık ve entity ( Hareket eden nesne. ) olduğu için söyledim. Yanlış bilgilendirme ise ceza verin. Karşı değilim. Ekran kartından olabilir benim yazdıklarım.

AMD FX 6300 işlemcilerin OC hali bile İntel İ3 4160 ile başedemez. Tek çekirdekte ezici bir üstünlük var buda ani FPS düşüşlerini engeller.

Ercüment Sönmez Senin o gösterdiğin grafiklerin hepsi fx6300'in OC edilmemiş hali. OC edilmeyecekse alınmasın zaten. fx6300 OC ile 4.5 ghz yapılıp (hatta 4.7 bile yapan var) kullanılırsa, bırak G3258 gibi bir balonu, bütün i3'leri mmorpg hariç, bütün oyunlarda geçeceği gibi render alma işlerinde zaten ensesine şaplak atarak geçecektir.

Neyse sonuç olarak umarım bir marka sempatizanı ya da saplantılı fikirli biri değilsindir. Bunlara yapabileceğim bir şey yok ama bilmiyorsan ayıp değil. Öğrenirsin.

G3258 düşük bütçeye sahip insanların yüzeysel OC ihtiyacını giderilmek için çıkartıldı. Artık yeni nesil oyunlar için seve seve bir 4 çekirdekli işlemci almanız gerekebilir. O kadar iyi bir işlemci değil ama kötü bir işlemcide olamaz. Bazıları gerçekten abartıyolar bu işlemci hakkında görüşlerini.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı