G3258 Overclock Restart Sorunu

alperenkadir

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, işlemcimi overclock yaptım. Llk önce 1.4v'da 4.5 GHz denedim olmadı, sonrasında gene aynı voltajda 4.4 denedim gene olmadı. Olmadıdan kastım, mavi ekran sorunu olması. Daha sonra voltajı 1.42'ye çıkardım, mavi ekran sorunu ortadan kalktı ama şimdi şöyle bir şey var, bilgisayar belli bir süreden sonra kendi kendine restart atıyor. Sonra gene belki voltajdandır dedim 1.43'e çıkardım sorun hala aynı. Sorun nedir, işlemcim çok mu kötü çıktı ya da başka bir şey mi var? Cevaplarınız için teşekkür ederim.

1.45v'ae kadar çıktım, CPU Core Ratio ise 4.4. Düzelmedi, Prime95'i açar açmaz mavi ekran veriyor.

4,4GHZ için 1,31 voltaj değeri yeterli geliyor genelde.
Siz OC için uygun olmayan bir sisteme 1,42 voltaj verip hzı aşırtma yapmaya çalışmışsınız.

Öncelikle uygun donanımlara sahip olun, daha sonra hedefinizi 4,4'lere yükseltirsiniz.

4,4GHZ için 1,31 voltaj değeri yeterli geliyor genelde.
Siz OC için uygun olmayan bir sisteme 1,42 voltaj verip hzı aşırtma yapmaya çalışmışsınız.

Öncelikle uygun donanımlara sahip olun, daha sonra hedefinizi 4,4'lere yükseltirsiniz.
Sitede yapılan overclocku yaptım g3258 ile olan aynı değerlerde yaptım olmadı daha düşürdüm oranı gene olmadı ve soğutucum typer tx3 evo

Hedefini 4,2 yapıp 1,3 voltaj ile dener misin?
sorun windowstaymış değiştirince sorun kalmadı genede benim işlemci çürük çıktı :D ne kadar voltaja kadar anakartın yolları mediumda kalmalı ve medium düşürülmeli mi yükseltilmeli mi?

Hedefini 4,2 yapıp 1,3 voltaj ile dener misin?
4.4 ghz de ve 1.455v'da sorunsuz prime95 testi devam ediyor aynı zamanda oyun indiriyorum.

1,32 voltaj verip denedin mi de kaldırmaz diyorsun? Düşük bir değer değil.
Birde 1,45 ile falan stabil kalmayı başarırsan mutlaka test sonuçlarının detaylı bir görüntüsünü ilet bizlere.

1,32 voltaj verip denedin mi de kaldırmaz diyorsun? Düşük bir değer değil.
Birde 1,45 ile falan stabil kalmayı başarırsan mutlaka test sonuçlarının detaylı bir görüntüsünü ilet bizlere.
1.4v de denedim kaldırmadı 1.49v de 1 saat prime95 ile test ettim birşey olmadı şuan oyun indiriyorum saat 21.45' ten beri açık bilgisayar ve kapanmadı oyunlar insin uzun bir test yapıcam

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı