G3258 Sıvı soğutma ile OC yapınca ömrü uzar mı?

Olacağını sanmıyorum tabikide i5 işlemciye h81M plus yakışmaz ama işinide görür ama 200liraya daha kıyıp gaming bir anakart alırsan tadından yenmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum ben o işlemciyi aldım 2 gün kullandım geri verdim. Ne yaparsan yap ne kadar overclock edersen et bir i5 4690 olmaz o işlemci. Tam 12 gündür sistemi vatan bilgisayara götürüp getirdim. 12 gün önce yaptığım sistem. G3258 işlemci H81M Plus Anakart idi. İşlemciyi 4.3GHz e stabil getirdim ama oyunlarda paso sistem çöküyordu. Sabrım taştıktan sonra vatana gittim komple sistemi değiştirdim.

i5 4690K + Msi Z97 Gaming 3 aldım. Şu an overclock da işlemci hızı 4.5GHz Volta 1.2 soğutma olarakta CM Tpc 612 + (bir blade fan daha taktım şu an çift fanlı) var.

İşlemci sıcaklığı boşta 27 derece yükte 58 derece. Sistemde tek bir sorun bile yok. Yani ucuz etin yahnisi misali. O işlemciye pek güvenmeyin arkadaşlar. Ve de asla ama asla bir i5 4690'la da kıyaslamayın. Ben bu durumu birebir tecrübe ettim.
58gvlm-png.51580

Hocam ne yaptınız siz tabi ki i5 daha iyi ama 200tl işlemci + 200tl anakart ile 550tl işlemci + 350tl anakartı karşılaştırıyorsunuz. Daha iyi olması normal. i5 alabilecek bütçe varsa zaten g3258 alınmaz. 1000-1500tl arası bütçe için çıkarılmış bir işlemci.

Hocam ne yaptınız siz tabi ki i5 daha iyi ama 200tl işlemci + 200tl anakart ile 550tl işlemci + 350tl anakartı karşılaştırıyorsunuz. Daha iyi olması normal. i5 alabilecek bütçe varsa zaten g3258 alınmaz. 1000-1500tl arası bütçe için çıkarılmış bir işlemci.

Ben simdi g3258 le otomatik oc yapip guncel oyunlari high da sorunsuz oynayabilir miyim ?

Dostum biz birşey yapmadık burada arkadaşın sorularına cvp vermeye çalışıyorum. Konunun başını okumadan ironman gibi atladın bodoslama ne yaptınız siz falan. Burası forum sonuçta agresif olmaya gerek yok...

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı