G3258 stok fanla overclock için voltaj değerleri

• Konuyu başlatan Yusuuf
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 7.211
Dostum OC sonrası mavi ekran almanın en temel sebebi işlemcinin stabil çalışamamasıdır.
Voltajın uygun aralıkta olmaması elbette sıkıntılara neden olabilir.

Stok fan ile voltaj verip 4GHZ ve üzeri değerlere çıkma peşindesin. Bu donanımlar ve bilgiler ile olmaz bu iş. Merdiveni 1'er 1'er çıkarsın, tek seferde 10 basamak değil :)

Son düzenleme:
Hem yardımcı olmak hem de yardım almak adına kendi değerlerimi paylaşabilirim.
Stok soğutucu ile (bakır) 1.30 volt, 4.3 Ghz değerlerini elde ettim.
Aida64 ile bir saat test ettim bir problem çıkmadı. Yeterli midir bilemiyorum tabi 1 saat test.
Anakart: Asus Gryphon Z87
İşlemci: G3258

Eki Görüntüle 52940

Dün ceza yedim yazamadım. Senin PSU nedir? Hiç voltaj kaybı olmamış. Bende burdaki gibi bir sıkıntı var.
Aida64 Voltaj Değerleri | Technopat Sosyal

@Recep Baltaş ben 1.5 volt vermeme rağmen 4.2 yapamadım, videoda dediklerinizin hepsini yapmama rağmen. Ben bir şeyi yanlış yapıyorum, parçalarımda mı sıkıntı var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Açtığın konuda da ayrıntılı cevap verdim, hala neden voltajda böyle bir sıkıntı var diyorsun :)
Ayrıca 4.2GHZ için 1,5 voltaj çok fazla, 1,3 yeterlidir.

Açtığın konuda da ayrıntılı cevap verdim, hala neden voltajda böyle bir sıkıntı var diyorsun :)
Ayrıca 4.2GHZ için 1,5 voltaj çok fazla, 1,3 yeterlidir.

Benim sıkıntım power 7 yıllık acaba bu sebepten dolayı voltaj düşüyodur. Ama cevabımı aldım. Voltaj meselesi ise 1,5 volt vermeme rağmen mavi ekren hatası alıyorum bunu çözemedim.

Arkadaşım ben sana anlatamıyorum galiba, bir insanın 1 bardak suya ihtiyacı vardır.
Çeyrek bardak verirsen kanmaz, susuz kalır biraz olsun.
1 bardak verirsen idealdir.
1,5 verirsen zorlansa da içer, sıkıntı olmaz. Ama sen 5 bardak su verirsen adamın burnundan gelir.

Sen kafana eseni yapmaya devam edeceksen bırakalım bu işi ha ne dersin? Power konusuna gelecek olursak gözden kaçan önemli bir faktördür.
Tüm bunlar OC potansiyelini etikler, yetersiz ve eski nesil ise elbette önüne bir engel yaratır.

Ustam ben dediğini anladım. Arkadaşlar 1.3-1.35 volt arası 4.4 mhz yapıyor. Bende o değerlerle 3.7 stabil oluyor. Ben bir ortalama bir bardak su ihtiyacı olana beş bardak vermeme rağmen kanmıyor. Anlaşılan ben işlemcinin dandiğine denk gelmişim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı