G3258 Tabanlı Sistem

Teknobyte

Hectopat
Merhaba arkadaşlar yeni sistem topladım ufak çaplı bazı sorunlarım var yardımcı olur musunuz ?

1. Msi oc genie overclock yaptığımda işlemci 4.30 ghz çıktığı anakart üzerinden görünüyor fakat windows 8.1 hata veriyor açılmıyor sistem bios güncel onboard ekran kartı kullanıyorum bu yüzden olabilirmi ?
  2. 8 gb ram var fakat 7,89 gb kullanılabilir yazıyor windows 8.1 64bit işletim sistemi mevcut ram'ler dual kit ayrıca anakartın kullanım kılavuzunda yazıldığı gibi takıldı.
  3. Kasa fan kontrolü çalışmıyor. Sanırım sorun şu ben fanların hepsini anakarttaki fan yuvalarına bağladım kasadaki bir yerden farklı bir kablo geliyordu fan kontrolcü kablosu sanırım ben diğer 2 pin olan kısmı bağlayacak bir yer bulamadım o yüzden 4 pin olan kısmı psu bağladım o yüzden fan kontrolcü çalışmıyor sanırım. Bu bağlantıyı nasıl yapabilirim ?

Sistem bilgisi
  1. Msi z97 gaming 5
  2. İntel pentium g3258
  3. Zalman z3 plus
  4. Cooler master hyper 212 evo
  5. Gskill 8gb 2x4gb ripjawsx ddr3 1600mhz cl9 1.5v dual kit ram
  6. Windows 8.1 64 bit işletim sistemi
2 pin - 4 pin molex fan kablosu kasanın içindeki kablo buna benzer birşey 4 pin olan kısımın bir tarafı dişi bir tarafı erkek.

81Es1OcBydL._SX425_.jpg

Yokmu yardımcı olacak kimse ?

1. Anakartın verdiği voltaj yeterli gelmiyor olabilir. OC Genie'yi pasif hale getirip, voltajı elle verin.
  2. O şekilde görmeniz normal.
  3. O kasadan geliyor dediğiniz kablo, fan kontrolcünün molex bağlantısı. Bağlantıyı doğru yapmışsınız. Buradaki sorun Zalman Z3 Plus'ın fan kontrolcüsünün pek işe yaramaması. Düşük hızda da yüksek hızda da fanlar neredeyse aynı hızda dönüyor. Farkı hissetmemeniz normal.

1. Anakartın verdiği voltaj yeterli gelmiyor olabilir. OC Genie'yi pasif hale getirip, voltajı elle verin.
  2. O şekilde görmeniz normal.
  3. O kasadan geliyor dediğiniz kablo, fan kontrolcünün molex bağlantısı. Bağlantıyı doğru yapmışsınız. Buradaki sorun Zalman Z3 Plus'ın fan kontrolcüsünün pek işe yaramaması. Düşük hızda da yüksek hızda da fanlar neredeyse aynı hızda dönüyor. Farkı hissetmemeniz normal.

Bilgiler İçin Teşekkür Ederim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı