G3258 Tabanlı sisteme GPU ve PSU tavsiyesi ?

@Silinen üye ben bütçeni belirttiğini göremiyorum!
Receb Baltaş'ın açıklaması var. G3420, OC işlemi sonucunda Gtx970'e darboğaz yapmadığı konuşunda. Bende diyorum ki, G3258 ile G3420 arasında dağlar kadar bir fark yok! İsterse taksın denesin arkadaşım. Azcık forumda araştırsanız kalkıp burada böyle konuşmazsınız. İster al ister alma umurumda değil. Ne yapacağın beni ilgilendirmez. Yok ben riske atmak istemiyorum diyorsan git R9 270-280 arası bir kart al!
3 aydır konu açıyorsun. O ayrı bir mesele, bir türlü alamadınız. Kolay gelsin.
Boş yere alıntı yapmayınız. Cahillerle uğraşacak vaktim yok.

Bu yoruma gülmekten öte bir cevap vermek o kadar zor ki. G3258, GTX970 e darbogaz yapmıyor öyle mi ?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada darbogaz var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buda diger bir darbogaz videosu.

Cahillerle ugraşamayacak kadar degerle vaktinizi cahil bilgilerini takip ederek okuyarak mı harcıyorsunuz ? İnsanları yanlış yönlendirdiginiz yetmedi mi sizin. Gerçi size değil size uyanlarda suç.

Bak şimdi, söylediklerinin ucu bana da dokunuyor. Bu işlemciyi sen kullanıyor musun bilmiyorum ama ben kullanıyorum. Gidip eski oyunları oynarsan tabii ki kaldıracaktır işlemci de kart da. Fifa 15 bile çift çekirdek desteğini geri çekmiş, G3258 bu oyunu açamazken, nasıl olur da gelecekte çıkacak oyunlar için gtx970 ve g3258 beraber önerilebilir? G3258 ile Gtx970'i taksan, ya da gtx970'in yarısı değerindeki bir kartı taksan, çok çekirdekli oyunlarda ekran kartı çok önemli derecede bir şey fark ettirmeyecektir, çünkü zaten işlemci sana o oyunun limitlerini çizecek. Bak ben oynatmaz demiyorum, performansı işlemci kısıtlar diyorum. Oynadığım oyunların çoğunda, fps'yi işlemci kısıtlıyor kartım r9 270 olmasına rağmen, yani daha bu kartın tam güçte bir oyunda çalıştığına şahit olmadım. Bilmem anlatabiliyor muyum.

@Silinen üye anlama zorluğu çeken kısmını üzerime alınmıyorum, ve tekrar cevap veriyorum. İşlemcini değişeceksen kısa bir periyot içinde, paranın yettiği en üst ekran kartını al. Yok böyle kalacak diyorsan, r9 270 hadi diyelim r9 270x'ten sonrası gereksiz olacaktır.
Bütçe 800-900 Arası .

Anlama zorluğu çeken arkadaşlar ben gidip bu sisteme Gtx 980 takmıyacağım . Benim bütçem belli .
Bende üstüme alınmıyorum. Nedeni ise @Floody ile aynı görüşteyiz. Recep Baltaş başta öyle şeyler diyordu. Sonradan hatasını fark etti. Şimdi bunu yazdım diye banlarlarsa şaşmam. İnsanları yanlış yönlendirmekten başka bir şey yapmıyorlar.

Bu arkadaşlar G3258in yanına GTX970 takıp 50FPSde oyun oynuyorlar. G3258 yerine İ5 olmuş olsaydı o FPS 80 lere cıkacaktı. 144HZ monitör kullanan birisi için bu FPS farkı ciddi manada önemlidir. Madem 50fpsde oynayacaksın GTX970 niye alıyorsun ki o zaman git daha düşük bir model ekran kartı al en azından hakkını veren bir işlemci satın alırsın oyunlarda droplar yaşamazsın. MP oyunlarda rahat edersin. Adamlar bizi virgülden sonra boşluk bırakmadın diyerek banlıyorlar tabi bu bir hikaye. Asıl neden seninde benim gibi gerçekleri suratlarına çarpmış olmam. Adamlarıda çok suçlamamak lazım şöyle ki o videoyu çektikleri sırada G3258 160 TL, T2 Mini 40 TL idi. Şuan G3258 230 TL, T2 Mini ise 60 TL. Toplamda 300 TL ediyor. Bugün İ3 4160 350 Liradan satılıyorken bu işlemcininde bir fiyat\performans yönü kalmıyor. Forumda FX6300 ün yanına sogutucu öneri isteyenlere üyeler T2 Mini öneriyorlar. Ben ne diyebilirim ki. Ama zaman içerisinde oturacak bazı şeyler. Çıkıp "Arkadaşlar biz hata ettik" demek bu kadar zor olmamlı değil mi ? Kimsenin karşısında küçülmezsiniz. Çünkü hata ettiniz. Bunu her geçen gün daha iyi anlıyoruz. Oyun bilgisayarı topluyorsun ama son çıkan tutulan oyunlardan birisi olan Far Cry 4 ü Fix yaması ile oynuyorsun ve üretici seni ipleyip çift çekirdege uygun hale getiren bir pacth yayınlamıyor. Ama olur mu öyle şey G3258 4.5 GHZ OC oluyor değil mi ? :) Lafa gelince Steam kullanıcılarının %50 si çift çekirdek kullanıyormuş... Doğrduru inanırım da bazı şeyleri idrak mertebesinde sıkıntı çekiyoruz. Daha bugünden iki oyun kendini yazılımsal olarak iki çekirdege kapattı. Seneye çıkanların hiçbirisi bence çift çekirdege destek vermeyecek. Tabi bu iki oyunda problem yaşayan üyeler oyun optimizasyon sorunlu diyerek suçluyorlar. G3258 4.7 GHZ hızında Cinbench testinden 350 puan alıyor. Benim kullandıgım işlemci A8 6600K 4.5 GHZ hızında aynı testten 350 puan alıyorlar. Ve benim işlemcimin sınırı R9 270X iken senin işlemcinin sınırı nasıl oluyorda GTX970 diye sorarlar adama.

Son günlerde açıga çıkan bilgiler ile bu arkadaşlar DX12 bekleyip sanki G3258 ile GTX serisinden bir ekran kartını SLI yapabileceklermiş düşüncesine kapıldı. DX12 ile verilen haberlerde oyunlarda işlemci yükünün azaltıldıgıın söyleniyor. Doğrudur. Fakat DX12 ile beraber artık çoklu çekirdek yapısına önem verilmeye başlandı. Yani G3258 ile DX12 çıksa bile birşey fark etmeyecek.

Son düzenleme:
Bende üstüme alınmıyorum. Nedeni ise @Floody ile aynı görüşteyiz. Recep Baltaş başta öyle şeyler diyordu. Sonradan hatasını fark etti. Şimdi bunu yazdım diye banlarlarsa şaşmam. İnsanları yanlış yönlendirmekten başka bir şey yapmıyorlar.
Benimde bilgim Recep Baltaş'dan. Ben bu yorumları yaparken G3258 ile G3420' nin arasında bir fark olmamasından dolayı böyle dedim. Son olarak gelişmeleri bilmiyorum. Recep Bey, daha sonra bir şey dedi mi, bilmiyorum. Eğer, yanlışsam affola. Beni rapor edin. Eğer yanlış biliyorsam öğrenmiş olurum ;) Bakalım ne olacak.

Seni neden report edelim üstad ? G3420 nin çalıştıracagı ekran kartı R7 250 dir. :) G3258 nin çarpan kilidi kapalı olsaydı bir ofis işlemcisinden ileriye gidemezdi. G3258, G3420 nin çok daha üzerinde olan bir işlemci. Bununda sebebi çarpan kilidinin açık olması yani OC edilebiliyor olması. Yanlış bilen adamlara dogruları ögretmek yerine report mu ediyorlar burada ? Üyeliginiz ve mesaj sayınız benden fazla o yüzden soruyorum. Yanlışsan yanlışsın ne yapalım şimdi kavga mı edelim seninle. Yarın bende yanlış birşey söylerim sen düzeltirsin. İyi forumlar.

Benimde bilgim Recep Baltaş'dan. Ben bu yorumları yaparken G3258 ile G3420' nin arasında bir fark olmamasından dolayı böyle dedim. Son olarak gelişmeleri bilmiyorum. Recep Bey, daha sonra bir şey dedi mi, bilmiyorum. Eğer, yanlışsam affola. Beni rapor edin. Eğer yanlış biliyorsam öğrenmiş olurum ;) Bakalım ne olacak.
Suç sende değil, yanlış bilgi verende. Seni rapor etmeme gerek yok.
Seni neden report edelim üstad ? G3420 nin çalıştıracagı ekran kartı R7 250 dir. :) G3258 nin çarpan kilidi kapalı olsaydı bir ofis işlemcisinden ileriye gidemezdi. G3258, G3420 nin çok daha üzerinde olan bir işlemci. Bununda sebebi çarpan kilidinin açık olması yani OC edilebiliyor olması. Yanlış bilen adamlara dogruları ögretmek yerine report mu ediyorlar burada ? Üyeliginiz ve mesaj sayınız benden fazla o yüzden soruyorum. Yanlışsan yanlışsın ne yapalım şimdi kavga mı edelim seninle. Yarın bende yanlış birşey söylerim sen düzeltirsin. İyi forumlar.
Ben daha önce bu forumdaydım. Başka foruma üye olduğum ve orda yetki aldığım anlaşılınca banlandım. Benim gibi bir çok bilgili arkadaşımın hesabı silindi. Burdaki insanlar bu kadar bilgili insan neden gitti diye gelip yetkili olduğum foruma sordu. Cevap basit. Noktalama işaretleri hatalarından dolayı ceza verilmesi. Forumlarda noktalama işaretleri nedeniyle ceza verilmesi yanlış. Türkçe'mizi koruyalım diyorlar ama Tecnopat isminde Tecno yabancı bir kelime. :)

Suç sende değil, yanlış bilgi verende. Seni rapor etmeme gerek yok.

Ben daha önce bu forumdaydım. Başka foruma üye olduğum ve orda yetki aldığım anlaşılınca banlandım. Benim gibi bir çok bilgili arkadaşımın hesabı silindi. Burdaki insanlar bu kadar bilgili insan neden gitti diye gelip yetkili olduğum foruma sordu. Cevap basit. Noktalama işaretleri hatalarından dolayı ceza verilmesi. Forumlarda noktalama işaretleri nedeniyle ceza verilmesi yanlış. Türkçe'mizi koruyalım diyorlar ama Tecnopat isminde Tecno yabancı bir kelime. :)

Korumaktan kasıt bütün yabancı kelimeleri silip atalım anlamına gelmiyor. Kullandığın bütün terimler İngilizce. Bu böyle olacak zaten. Türkçeyi koruyalımdan kasıt, "abi bnm pc oyunu açarmı" gibi lanet şekilde cümle kurmamak. Aradaki farkı görmek lazım.

O delikanlı moderatörler beni virgülden sonra boşluk bırakmadın diyerek banladı. Kim banladıysa çıksın söylesin. Burada yüzyüze konuşalım. Banlıyorlar ve banlamadan önce herhangi bir uyarı yok. İnsan bir kaç kez uyarır sonrada banlar. Ben katip miyim ? Burası mahkeme salonu mu ? Virgülden sonra boşluk bırakmadıgın için seni banladık demenin diger anlamı sen suratımıza hatalarımızı öyle bir çarptın ki şaşkına döndük ve seni defetmeninde tek yolu buydu demek. Klavye üzerinden yazı yazıyoruz illa ki ufak tefek hataları olur insanların. Sen moderatörsen eger senin işin cezai yaptırım uygulamak değil cezai yaptırımın önüne geçmenin yolunu bulmaktır. İnsan katil olur ve ceza alır. Bu bir kökten çözüm değildir. Mesela o insanın neden katil oldugu ve neden böyle bir işe kalkışdıgıdır. Bunlar yetmedi altta bize ulasın kısmından mesaj gönderdim. Şahsi cep telefonumu da yazdım. Birisi geridönüş yapıp şu mesajında şu oldugu için seni banladık diyemedi. Çünkü söyleyebilecekleri birşey yok. Günlük bir saat forumda çevrimiçi olurlar önlerine gelen bir iki kişiyi banlarlar. Ben buraya üye oldugum zaman fikirlerimin editör arkadaşlarla veya moderatörlerle aynı mı olması gerekiyor ? Fikirler zıtlıkla gelişir ve değişir. Buranın adalet terazisi yöneticiler ve diger forum çalışanları tarafına agır basıyor. Adam 300 mesajlı beni mi ciddiye alacak yoksa 1.500 mesajlı iki yıldır tandıgı adamı mı ?

Teşekkürler arkadaşlar saolun. :D
Sayenizde bazı kişilerin yanlislarini düzelttiginiz için tesekkur ederim. Okul sebebiyle ara ara bakıyorum. Anlıycaginiz son gelişmelerden haberim yok. Daha sonra hatasini duzelttiyse bilmiyorum. :D
Teşekkürler.

Korumaktan kasıt bütün yabancı kelimeleri silip atalım anlamına gelmiyor. Kullandığın bütün terimler İngilizce. Bu böyle olacak zaten. Türkçeyi koruyalımdan kasıt, "abi bnm pc oyunu açarmı" gibi lanet şekilde cümle kurmamak. Aradaki farkı görmek lazım.
Hadi bütün terimler İngilizce demene bir şey demiyorum ama nokta konmadığı için ceza mı verilir ? Bu tür nedenlerden dolayı bana 73 tane ceza verilmişti diye hatırlıyorum. Dile kolay. 73 ceza.

O delikanlı moderatörler beni virgülden sonra boşluk bırakmadın diyerek banladı. Kim banladıysa çıksın söylesin. Burada yüzyüze konuşalım. Banlıyorlar ve banlamadan önce herhangi bir uyarı yok. İnsan bir kaç kez uyarır sonrada banlar. Ben katip miyim ? Burası mahkeme salonu mu ? Virgülden sonra boşluk bırakmadıgın için seni banladık demenin diger anlamı sen suratımıza hatalarımızı öyle bir çarptın ki şaşkına döndük ve seni defetmeninde tek yolu buydu demek. Klavye üzerinden yazı yazıyoruz illa ki ufak tefek hataları olur insanların. Sen moderatörsen eger senin işin cezai yaptırım uygulamak değil cezai yaptırımın önüne geçmenin yolunu bulmaktır. İnsan katil olur ve ceza alır. Bu bir kökten çözüm değildir. Mesela o insanın neden katil oldugu ve neden böyle bir işe kalkışdıgıdır. Bunlar yetmedi altta bize ulasın kısmından mesaj gönderdim. Şahsi cep telefonumu da yazdım. Birisi geridönüş yapıp şu mesajında şu oldugu için seni banladık diyemedi. Çünkü söyleyebilecekleri birşey yok. Günlük bir saat forumda çevrimiçi olurlar önlerine gelen bir iki kişiyi banlarlar. Ben buraya üye oldugum zaman fikirlerimin editör arkadaşlarla veya moderatörlerle aynı mı olması gerekiyor ? Fikirler zıtlıkla gelişir ve değişir. Buranın adalet terazisi yöneticiler ve diger forum çalışanları tarafına agır basıyor. Adam 300 mesajlı beni mi ciddiye alacak yoksa 1.500 mesajlı iki yıldır tandıgı adamı mı ?
Sana abi diyeceğim. Nedeni ise benim 2 yaş büyüğümsün. Burdaki çalışan elemanların tek mantğı yazım hatası olunca ceza vermek. Burda daha önceden bir yetkili tanıyorum. Genellikle Linux ile ilgilenir. Zamanında burda Linux hakkında baya insanlara yardımcı oldu ve yetki verildi. Mikail Fidan arkadaşıma ''şu konulara bir el at koçum'' diye mesaj yolluyor. Arkadaşımın o gün erken yatması gerekiyor ve dizüstü bilgisayarının şarjı yok ve telefon ile cevap yazmakta zaman alıyor. Ertesi gün kalkıyor ve hesabı silinmiş. Burdaki insanlar kandırılıyor. Burdaki benden de çok fazla bilgi sahibi olan insan burdan ayrıldı ve forum açtı. Burdaki adaletsizlik ve gereksiz kurallara karşı çıktı. Elimde bazı şeyler var ama açıklamak istemiyorum. Daha sonra çok kötü olacak. :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00