Çözüldü G3258 ve GTX 480 Sistemde Takılma Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

poseydonsss

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Arkadaşlar başlıkta da belirtiğim gibi yeni dizdiğim sistemde ara ara takılmalar donmalar baş gösteriyor. Nedenini araştırdım ama bir sonuca varamadım. Özellikle videolar takıla takıla ilerliyor. Darboğaz sorunu mu oluştu acaba? Sistem overclock'lu bundan mı kaynaklı acaba? Sistemim;
Anakart: Asus H81M-plus
İşlemci: İntel Pentium G3258 (3.2Ghz'den 4.5Ghz'ye 1.3v ile çıkardım.)
Ekran Kartı: Nvidia GTX 480
İşletim Sistemi: Windows 7 64 bit
Ram: Kingston 2x2gb 1333Mhz Dual-Kit
HDD: 500GB 5400Rpm Seagate
Bence sorun ramlerde sizce nerede? Sorunu nasıl çözebilirim? @Recep Baltaş @Ali Güngör

PSU'yu unutmuşum :) FSP bluestrom 500 watt 80+ True Power psu bağlı. Sence daha düşük değerlerde mi oc yapmalıyım yoksa tamamen oc yi mi kaldırmalıyım?

O.c.'yi kısarak deneyin derim ben.
Tavsiyen için teşekkür ederim. En kısa zamanda deneyeceğim.

• O.C yaptıktan sonra sisteminizi yükte denediniz mi?
  • Kartın driverleri güncel midir?
  • Ayrıca en kısa sürede Windows 8.1 ' e geçmenizi öneririm.
  • Son olarak O.C yapmadan deneme yapalım, o zaman ne olacağını hepimiz görürüz.

@Ali Güngör prime95 ile 15 dakikalık testte sorun çıkmadı. Cpu ısısı 60 dereceyi geçmedi. @BARON™ driverlarım güncel. Testlerde de sıkıntı çıkmadı dediğim gibi. Adım adım farklı oc deniyeceğim. Sonuçları paylaşırım yine. Teşekkürler tavsiyeleriniz için.

Prime95 ile 45 dakika test yaptım. Sıkıntı çıkmadı. Kapatıp açtığımda (Klasik mantık :)) düzeldi. Ancak FurMark testinde çuvalladım. 2-3 dakika içerisinde güç kesintisine uğruyor. PSU yetmedi ekran kartına. Hangi durumlarda ekran kartı tam güç çalışır testler haricinde? Yeni sistem dizdiğim için bütçe sıkıntısı var. Uygun fiyatlı hangi PSU işimi görür?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı