G3258 ve GTX 750 Ti ile GTA 5 darboğaz sorunu

stahli

Megapat
Makaleler
6
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Web Developer
Merhabalar, GTA 5'i oynamaya çalıştığımda oyun 30-45 FPS arası oynanıyor. Çok takılma sorunu oluyor. Bütün ayarları normale aldım. Ekran çözünürlüğüm 1280x1024. MSI Afterburner ile CPU ve GPU kullanımına baktığımda işlemci %90 ile %100 arasında gidip geliyor. GPU kullanımı ise en fazla %35'e çıkıyor. İşlemci darboğazını nasıl engelleyebilirim ?

@Recep Baltaş
@Ali Güngör

Bu arada, G3258'i 4.2 Ghz'e overclock ettim ama tam emin değilim doğru yapıp yapamadığımdan. H81M-P33 anakartta stok fan ile çalışabilen overclock profili olan varsa gönderirse sevinirim.

1280x1024 çözünürlükte darbogaz yaşamanız normal. G3258 için ideal kullanım çözünürlügü Full HD olmalı. İlla o çözünürlükte oyun oynamak istiyorsanız işlemci degisikligine gitmelisiniz. İşlemciyi 4.6 GHZ çekseniz bile o çözünürlükte problem yaratacaktır. Önünüzde iki seçenek var. Birinci seçenek işlemci değişikliği ikinci seçenek ise yeni bir Full HD monitör satın almak.

VSync'i kapattığımda FPS yükseliyor fakat takılarak ilerliyor. VSync'i half yaptığımda 38 FPS'de sabit oynuyorum. Şimdilik gayet akıcı ve rahat oynanıyor.
1080p çözünürlüğü denemek aklıma gelmişti. Eve geçtiğimde TV'ye bağlayıp onunda denemesini yaparım.

Monitörümü değiştirip 1600x900p çözünürlüklü diğer monitörümü bağladım. Full HD TV ilede denedim yine takılmalar devam ediyordu.
Eski monitörde Vsync'i "Half" yaptığımda 38 FPS'de sabit oynayabiliyordum (monitör 75 Hz) ve takılma sorunu ve darboğaz olmuyordu. Bu monitör 60 Hz olduğu için half'da 30 FPS'ye sabitleniyor ve yine sorun olmuyordu. Ama 30 FPS'de akıcı bir oyun olmuyor maalesef.
Ben daha yüksek FPS istediğim için başka bir yöntem buldum.
Vsync'i kapatıp Nvidia Inspector yazılımından FPS'yi oynanabilir bir seviyeye sabitleyip denedim. Şuanda gayet akıcı darboğaz sorunu olmadan oyunumu oynuyorum. 45-50 FPS'ye sabitlediğimde darboğaz sorunu olmuyor. Oyunu yüksek ayarlarda oynuyorum. Bu arada işlemciyi stok fan ile 4.4 Ghz'ye yükselttim. Isınma sorunu olmuyor.
Yardımı dokunan herkese teşekkürler. Mişyın kompleytıd.

@Recep Baltaş
@Ali Güngör

Şimdi aynı sorundan dert yananlar için hem anlatım hemde inceleme videosu hazırlamayı düşünüyorum.

Aynı işelemci bende de var daha toplamadım sistemi ama monitörüm 1440x900 benimde.
Büyük ihtimal bende de darboğaz yapacak. İnceleme videonuzu bekliyorum. Beni etiketlerseniz sevinirim.

Bu sorunu ben MSAA X4 veya X8 yaptığımda sorun cozuluyor garip bir cozum ama calısıyor yabancı bir sitede görmüştüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
G3258 ve GTX 750 Ti ile GTA 5 videomuz yakında gelecek, birden fazla konu açıldı bu yüzden özellikle takılan ayarları arayıp, bulup, takılmaya yol açmayan ayarları paylaşacağız.

Aynı sisteme bende sahibim 1366×768 monitörüm var. Dediğiniz gibi bende de takılmalar oluyordu. Şu şekilde çozdüm ben, önce 4 GB RAM vardı 8'e tamamladım. Sonra NVIDIA sağ olsun DSR teknolojisi ile 2040×1152
Çözünürlük ile FXAA açık, MSAA vs kapalı, texture quality Very high, diğer ayarların çoğuda Very high 45-50 FPS civarında oyunu sorunsuzca kaymak gibi bitirdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı