G3258 vs FX6100

Bence de fazla büyütmeye gerek yok G3258' i İntel alacaksan İ3' ten aşağısını alma. En azından 2 çekirdek 4 tane katmanı var İ3' ün.
Amacım g3258 'i büyütme değil biraz risk alarak neler yapabileceğini göstermek.Madem risk almaya korkuyorsunuz kesenin ağzını açıp i5 veya i7 alabilirsiniz seçim sizin ama ben g3258 gayet memnun kaldım.

i5 alanlar parayı çöpe atıyor o zaman...
Kesinlikle hayır i5 alanlar risk almadan kesin sonuç işlerini garanti ediyorlar

Amacım g3258 'i büyütme değil biraz risk alarak neler yapabileceğini göstermek.Madem risk almaya korkuyorsunuz kesenin ağzını açıp i5 veya i7 alabilirsiniz seçim sizin ama ben g3258 gayet memnun kaldım.

Kesinlikle hayır i5 alanlar risk almadan kesin sonuç işlerini garanti ediyorlar
Adamın bütçesi yok ise zaten AMD 6XXX serisi alır. Bütçesi olan da İ5-İ7 alır. 2 çekirdekli G3258' i O.C yapıp i5 seviyesine çıkartsan ne olacak sanki ? Artık oyunlar en az 4 çekirdek istiyor ve orjinal 4 çekirdek ise İ5-İ7 serisinde bulunuyor bunu da belirteyim.

Arkadaşlar kaç ay oldu hala G3258 konusunu anlayamadınız. Tek ve çift çekirdek kullanan işlemlerde OC ile 4.5 GHz civarında fiyatına göre çok iyi bir performans verdiği doğru. Yani işlemciye fazla yük bindirmeyen, en fazla 2 çekirdek kullanan uygulamalarda i5 ile benzer performans gösterdiği kısmı yanlış değil.

2 kişi düşünün, biri zorlanmadan 100 kg. ağırlık kaldırabilsin, diğeri de 200 kg. Bu durumda 100 kg. ile yapacağınız bir kıyaslamada sonuç pek de farklı olmayacaktır, fakat ağırlık 200 kg. olursa işte o zaman sonuç farklı olur. G3258 ile i5/i7 işlemciler arasındaki durum da budur.

G3258'in fiyat/performansı belirli bir frekansın üzerindeyken tartışılmayacak kadar iyidir fakat i5/i7 işlemcilerin kapasitesini zorlayan işlemleri çok daha yavaş gerçekleştirir ve 4 çekirdek kullanımını zorunlu kılan uygulamalar yaygınlaştıkça G3258'in tercih edilebilirliği kaybolacak. Bu yüzden kısa süre sonra işlemci güncellemesi yapmayı göz önünde bulundurarak tercih etmek gerekiyor.

@Recep Baltaş tekrar rica ediyorum bunu sosyalde tepe bir konu açarak veya bir video ile açıklayın lütfen.
Bazı konularda gayet açıklayıcı yazılar yazdınız biliyorum hepsini okudum fakat herkes okumuyor onları işte, videonuzu izleyenlerin ilk işi sosyalde bu işlemciyi i5 4690k ile karşılaştırmak oluyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı