G3258 Yüksek Sıcaklık

Lincoln Burrows

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. G3258 işlemcim ve msi z97a gaming 6 anakartım bulunmakta. İşlemcimi 4.5 ghz'ye o.c ettim ve voltaj değerleri otomatik. Hyper 103 soğutucum var ve prime 95 testinde 72-78 derece arasında gidip geldi. Prime 95 testine göre bana gayet normal geldi fakat hiçbir işlem açık değilken masaüstünde bile 70 dereceden aşağı inmiyor hatta 76-78 dereceyi buluyor. Prime 95 ile bu derecedeyken neden masaüstünde de bu kadar yüksek sıcaklık değerlerine sahip ?

Arkadaşlar SS teknolojisinin devrede olmaması sıcaklıkların bu denli yüksek olmasının sebebi değildir.

Yapmamı gereken şey basit, masaüstünde 70 derece sıcaklık devam ederken görev yöneticisini açacaksın.
İşlemci kullanım miktarı %kaç buna bakacaksın, hangi program ne miktarda kaynak kullanımı yapıyor buna bakacaksın.

Eğer işlemci gerçekten boşta olduğu halde sıcaklık 70 ve üzeriyse yazılımsal bir sorun yok demektir.
Bana işlemci sıcaklığının ve görev yöneticisinin gözüktüğü bir ekran görüntüsü at lütfen, etiketle bu arada. @Lincoln Burrows

Şu anda fotoğraf atamıyorum fakat dediğine baktım ve sorunu çözdüm sayende teşekkür ederim. Antimalware %80 cpu kullanıyormuş boşta iken ben de windows defender kapattım sorun çözüldü artık 40 derecede boşta sistem.
@BilgisayarKurdu

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı