G3258'li sisteme küçük updateler/WHEA UNCORRECTABLE ERROR hatası

lK1Nql

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Daha yeni yavas yavas topladığım bir adet masaüstü PC özellikleri asagidaki gibidir. 2 3 parcasini daha temin edemedigim icin eski parcalarimi kullaniyorum. Sorum su sekilde: BİOS'tan OC genie ye tıkladığım zaman işlemci PC kapanip acildiktan sonra 4.30 GHz'i görüyor ve sicakligida 40 42 43 derece boşta iken acildiktan 3 4 dk sonra PC mavi ekran cikartiyor ve WHEA UNCORRECTABLE ERROR hatasini vermeye başladı. Su son 3 4 gündür öncesinde böyle bir hata yoktu. Bunun sebebi OC ile mi alakli yoksa baska bir sorun olabilir mi? Yardimlarinizi bekliyorum. Birde sistem icin onerileriniz neler? Sunu sunu yaparsan daha verimli olur. Gibi temel amac oyun ve normal kullanim. Fazla kasayi hirpalamadan. :) @SypeR @Recep Baltaş @Ali Güngör

NOT: İşlemci konusunda daha sonra da bir geliştirme yaparim diye bunu sectim. :)
  • Kasa:ZALMAN Z3 PLUS MidT ATX pencereli siyah kasa
  • Anakart:MSI Z97 GAMING 5 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.) DVI&DP Anakart
  • Islemci:Intel Pentium G3258 Soket 1150 3.2GHz 3MB Önbellek 22nm İşlemci
  • Islemci Soğutucu:THERMALTAKE WATER 3.0 performanslı sıvı soğutma sistemi
  • PSU: Zalman zm500 500w
  • RAM: 4GB kingston 8e yükseltilecek
  • E.karti:Henüz yok ama MSI GTX960 Gaming 2G almayı düşünüyorum. Şuan geçici olarak HD4650 eski bir model kullanıyorum.
Şimdiden yorumlarınız ve yardımlarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Whea Uncorrectable Error hatası alıyorsanız O.C sonrası ısı ilişkili donanım hatasından kaynaklı olabilir. Ayrıca işlemciye kaldırabileceğinden fazla O.C atmışta olabilirsiniz. BİOS'u varsayılan ayarlara geri alınız. Ayrıca tüm donanım sürücülerini güncelleyin ve soğutmanın başarılı olduğuna emin olun. Bilgisayarınızı AİDA 64 ile stres testine sokun.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı