G41 yonga setli anakartta 16 GB RAM kullanmak

Berat TATAY

Hectopat
Yer
Diyarbakır
Daha fazla  
Meslek
Technoland-Inc Kurucusu
Konuyu buraya tekrardan açmayı uygun gördüm tatmin edici kanıtlayıcı ve çalıştırıldığını söyleyen birine rastlamadım.

Halihazırda kendi sistemimde LGA 771 pin kendinden modlu Xeon X5460 işlemciyi kullanıyorum gayet de memnunum. Anakartım 2011 üretimi Asrock G41M-VS3 R2.0 BIOS'um güncel. P1.90 sürümü ayrıca şu an da anakartımı yenisiyle değiştirmiş ve Asus P5G41T-M LX Modelini de kullanmaktayım. Gelelim videoadaki sisteme. ECS G41t-m7 anakarta ve Core 2 Duo E7600 işlemciye sahip GTX 460 ekran kartı bulunuyor. GTX 960 ile uprage edip sanıyorum HyperX Genesis 2 KHX16C9K2/16X serisi 2x8 GB DDR3 1600 MHz RAM takmışlar. G41 anakartlarda max 8GB olarak belirtilirken madem çalıştırıyorsa neden söylenmiyor? Karış karış tüm forumlarda araştırdım başka deneyen bir kullanıcı veya forum bulamadım. Ha bu arada P55 chipsetli anakartlarda 4 slot max 16 GB söylenirken. 32 GB çalıştıran gördüm X58 anakartlarda 6 slot max 24 GB söylenirken 48 GB kit takıp çalıştıran çok kullanıcı var forumlarda. Nedeni nedir? Olur mu olmaz mı?

@Recep Baltaş ve @Ali Güngör abilerim cevaplar diye düşünüyorum.

Video Linki
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benim eski sistemimde İntel Core 2 Quad Q9650 işlemci, Gigabyte DDR3 Anakart, 16 Gb 1333 MHZ RAM vardı. G43 chipsetler de 16 GB desteği var onu biliyorum anakartını güncelleyebilirsin işini şansa bırakmamak adına.

Edit: Konuyu yanlış anlayıp yorum yapmıştım sildim.

Son düzenleme:
Benim eski sistemimde İntel Core 2 Quad Q9650 işlemci, Gigabyte DDR3 Anakart, 16 Gb 1333 MHZ RAM vardı. G43 chipsetler de 16 GB desteği var onu biliyorum anakartını güncelleyebilirsin işini şansa bırakmamak adına.

Edit: Konuyu yanlış anlayıp yorum yapmıştım sildim.

4x4 16 GB DDR3 olarak mı kullanıyordunuz?

Bir sisteme install edilmiş RAM miktarı, tamamıyle kullanılacağı anlamına gelmez.
Sistem ve uygulamalar bellekten ne kadarına ihtiyaç duyuyorsa o kadar RAM hafızası adreslenecektir.
Yani, konu içerisinde bahsedilmiş olan, birilerinin 32GB, birisinin 48GB gibi dediklerinin bir anlamı yoktur.

Bir sisteme install edilmiş RAM miktarı, tamamıyle kullanılacağı anlamına gelmez.
Sistem ve uygulamalar bellekten ne kadarına ihtiyaç duyuyorsa o kadar RAM hafızası adreslenecektir.
Yani, konu içerisinde bahsedilmiş olan, birilerinin 32GB, birisinin 48GB gibi dediklerinin bir anlamı yoktur.
Açıklaman için teşekkürler lakin benimde öğrenmek isteğim 16 gb install edildikten sonra çalışırmı hade çalıştığı vakit o bellek boyutu adresleyip adreslemeyeceği şayet g41 yonga seti ile g43,g45,p43,p45 yonga setlerinden gram fark yoktur teknik olarak tüm özelliklerine datasheetlerine bakarsanız. Sadece p serisi yonga setlerinde ich10 ve ich 10r kullanılmaktadır kullanmış olduğum xeon x5460 işlemcinin bakılacak olursa lga 771 dp socket için üretilmiş lga 775 socketlere nazaran çentiklerinin farklı olduğu belirgindir ama şuan görünürde olmayacak bir işlemci lga 775 socket bir anakartta sorunsuz bir şekilde çalışıyor vede xeon e5000 ve x5000 serileri sunucularda 16, 24 ,48, hatta 64 gb ek kontrolcüyle destekliyor supermicro ve daha farklı markalara bakarsanız ayrıca aşağıdaki resimde kullanmış olduğum asus p5g41t anakartımın 2013/02/26 tarihinde güncellenen bellek destek listesinden qvl de işaretledğim noktalara dikkat edin 32 gb lik kitler var her iki işaretleğim noktada corsair vengeance ve patriot ramler var destek listesinde
Ekran Alıntısı5.JPG

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı