G4400 ve GTX 750 Ti sistem darboğaz sorunu

Yer
Başkent
Ekran kartıma ne kadar yük bindirirsem bindireyim işlemci kullanımı hep en yüksekte oluyor. Bir de ekran kartımın frekans değerlerini düşürdüm hala işlemci kullanımı en yüksekte kalıyor. Önceden böyle olmuyordu. Bu anlattığım olay sonra gerçekleşti.

Sistem;

GTX 750 Ti OC Yapınca Oyunlarda Donma Yapması

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendimden örnek veriyim. FX-8350 işlemcim 4.2 Ghz'den 1.4Ghz'ye düşüyordu tam yük altındayken ve bu da darboğaza hatta kasmalara neden oluyordu. Oyun esnasındayken görev yöneticisini açıp işlemci Ghz değerlerini kontrol ediniz. Belki sizde de benzeri bir durum söz konusudur.

Kendimden örnek veriyim. FX-8350 işlemcim 4.2 Ghz'den 1.4Ghz'ye düşüyordu tam yük altındayken ve bu da darboğaza hatta kasmalara neden oluyordu. Oyun esnasındayken görev yöneticisini açıp işlemci Ghz değerlerini kontrol ediniz. Belki sizde de benzeri bir durum söz konusudur.
Bakacağım.
Hangi oyunda problem yaşıyorsun hocam? Bende G4400 kullanıyorum, Fortnite'da ciddi darboğaz problemi yaşıyorum bende.
GTA4, GTA5 ve ayarlar very high ama yinede darboğaz var.Ekran kartına underclock yapıyorum hala aynı sorun.
Evet arkadaşlar sorunun kaynağını buldum. GTA5'i açtım görev yöneticisinden benzeşmeyi tek çekirdek olarak ayarladım. Birde baktım ki çekirdeğin yarısı,yer yer daha az kullandığını fark ettim. Buda demek oluyor ki yaklaşık işlemciden %25-30 performans kaybı demek. Bunu da microsoft'un güvenlik güncelleştirmesinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum doğru mudur?

Dosya Ekleri

• resim.jpg
    resim.jpg
    190,2 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleme:
Ayarlardan grafiği düşürüp monitörünüz destekliyorsa çözünürlüğü artırırsanızsanız darboğaz büyük ölçüde azalıcaktır. İ3 7100 ile gtx 1060 kullanıyorum 1080p`de ciddi bir darboğaz yaşıyorum fakat 1440p`de darboğaz yaşamıyorum.
Bakacağım.

GTA4, GTA5 ve ayarlar very high ama yinede darboğaz var.Ekran kartına underclock yapıyorum hala aynı sorun.
Evet arkadaşlar sorunun kaynağını buldum. GTA5'i açtım görev yöneticisinden benzeşmeyi tek çekirdek olarak ayarladım. Birde baktım ki çekirdeğin yarısı,yer yer daha az kullandığını fark ettim. Buda demek oluyor ki yaklaşık işlemciden %25-30 performans kaybı demek. Bunu da microsoft'un güvenlik güncelleştirmesinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum doğru mudur?
Çekirdekler eşit çalışmaz. İşlemciniz biraz eski ve o döneminde giriş seviye işlemcisiydi.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı