G4560 ile 1050 Ti vs Athlon 860K ile RX560 sistem

Ekran kartını 1050 Ti yazmışsınız ama ilk sistemde 1050 var. Yanlışlık mı var acaba?
Aynen yanlış yazmışım pardon :)

Güncellik, performans ve ileriye dönüklük açısından kesinlikle G4560'lı sistemi almalısın.
Ya ileriye dönük demek gerekirse ben şu an 14 yaşındayım ve şu an yazdığım bilgisayarla 4 yaşımda tanıştım yani 10 senedir bunla idare ediyorum ileriye dönük derken yaşımdan da belli olduğu gibi yaz tatilinde falan bir yere girersem belki yavaş yavaş sistemi güncelleyebilirim. Ama sistemi 3-4 sene güncellemeyeceğim kesin, yani biraz da ona göre eleştirirseniz iyi olur. Herkes G4560'lı sistem demiş ama AMD daha iyi performans vermiyor muydu? AMD'yi tercih etmek benim yararıma olur sonuçta öğrenciyiz 4 yıllık birikimimle alacağım bu bilgisayarı o yüzden 2-3 aydır araştırıyorum. AMD'den çok ısındığından dolayı şüpheleniyorum çok donanımla alakam yok ama nerede gördüysem bazı yayıncılar falan AMD çok ısınıyor diyor diye çekindim. Ben de yani yükseltme olmayacaksa AMD sistemini öneriyorsunuz galiba?

@Erenfb1907 Arkadaşım 200 Tl verdiğin işlemci sana BF1'den Minecraft'a kadar her türlü oyunu oynatıyor. "Vasatmış falan" geç o işleri. 860K nerede BIOS güncellemesi? Nerede yeni nesil çözümler? Nerede güç tasarrufu? Nerede daha düşük TDP değerleri? Mesela, fazla değil 6 ay içerisinde arkadaşın eline imkan geçti sistemi güncelleyecek. G4560 alırsa I5 takar ekran kartını işlemciyi satar daha 1060 alıp bir de I5 işlemci takar kullanır.
860K alırsa eline imkan geçerse değişecek olan parçalar:
1- Anakart
2- RAM
3- İşlemci
4- Ekran kartı
İşlemci ve ekran kartını sattığını varsayalım bu adam 0 sistem toplamış olacak.
G4560 olan sistemi al kafan rahat olsun.

@Erenfb1907 Arkadaşım 200 Tl verdiğin işlemci sana BF1'den Minecraft'a kadar her türlü oyunu oynatıyor. "Vasatmış falan" geç o işleri. 860K nerede BIOS güncellemesi? Nerede yeni nesil çözümler? Nerede güç tasarrufu? Nerede daha düşük TDP değerleri? Mesela, fazla değil 6 ay içerisinde arkadaşın eline imkan geçti sistemi güncelleyecek. G4560 alırsa I5 takar ekran kartını işlemciyi satar daha 1060 alıp bir de I5 işlemci takar kullanır.
860K alırsa eline imkan geçerse değişecek olan parçalar:
1- Anakart
2- RAM
3- İşlemci
4- Ekran kartı
İşlemci ve ekran kartını sattığını varsayalım bu adam 0 sistem toplamış olacak.
G4560 olan sistemi al kafan rahat olsun.

Oynatıyor oynatmasına ama stabil 60 FPS veremiyor yoğun sahnelerde 30'lu rakamlara indiği oluyor FPS değerlerinin. İlerde güncelleme niyeti varsa alsın fakat 1050 Tİ üstü kartlarda sıkıntı yaratır G4560.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Oynatıyor oynatmasına ama stabil 60 FPS veremiyor yoğun sahnelerde 30'lu rakamlara indiği oluyor FPS değerlerinin. İlerde güncelleme niyeti varsa alsın fakat 1050 Tİ üstü kartlarda sıkıntı yaratır G4560.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben bütün oyunlarda efsane performans verir mi dedim? 64-64 Battlefield 1 multiplayer oynuyorsunuz bir zahmet zorlansın. Ve güncelleme dediğimiz meselenin içinde işlemci de var işlemci update de yapabilir arkadaş.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı