G4560 Oyun Performansı Nasıldır?

• Konuyu başlatan Redburne
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 51
  • Görüntüleme 16.251
  • Etiketler
    g4560
Hocam konuyu okumadım ama G4560, İ3 7100'den 300 TL daha ucuz.

3-4 FPS fazla almak için 300 TL fazladan veririm dersen paşa gönlün bilir.

G4560+RX 470 en iyi f/p sistemlerindendir.

Öncelikle şunu belirtmem gerekir ki, G4560 arkaplanda ne kadar yoruluyorsa, i3 7100/6100 aşağı yukarı onun kadar yorulur. Ayrıca bu tip testlerde tek bir video bağlı kalınmamalı, fazlasıyla video izlenmelidir. Genel itibariyle G4560 + RX 470 videolarında, evet bir darboğaz var ancak alınmasına engel olacak bir şey değil. Ayrıca RX 470 güçlü bir karttır, VSR ile darboğazı kısadabiliriz. Zira RX 470 ile daha yüksek çözünürlüklere de çıkılabilir.

Benim anlatmak istediğim, bütçesini zorlamak istemeyen ve yüksek performans almak isteyen birisi için G4560 + RX 470 uygun bir ikilimdir. 300 TL, i3 7100'e para verince bu dengelenmiş olmuyor.

Ayriyetten, tek bir oyuna bağlı kalamayız, genel olarak oyun performansına baktığımızda yaptığımız ikilimler gayetten doğrudur.

Hocam konuyu okumadım ama G4560, İ3 7100'den 300 TL daha ucuz.

3-4 FPS fazla almak için 300 TL fazladan veririm dersen paşa gönlün bilir.

G4560+RX 470 en iyi f/p sistemlerindendir.
Öncelikle i3 7100, G4560'dan 300TL değil 250TL daha pahalıdır.Aradaki performans farkı BF1'de 15fps ye kadar çıkıyor.Ayrıca işlemci oyun performansına zaten fazla etki etmez ama çok fazla kişinin oynadığı multiplayer tabanlı oyunlarda işlemciye ağır yük biner.Örnek oyunlar:Battlegraunds,H1Z1,BF1,BF4 bunlardan bazılarıdır.İşlemci bilgisayarın beynidir.Aradaki fark oyunlarada çok fazla ortaya çıkmaz zaten.Genelde render yaparken veya arka planda uygulama çalıştırırken aradaki fark ortaya çıkar.Fakat ben oyuncu bilgisayarı topluyorum deyip işlemciyi düşük seçmek saçmalıktır.Oyuncu bilgisayarıda olsa bilgisayar bilgisayardır.

İleride çıkacak olan ve işlemciye yüklenen oyunlarda bu işlemcinin biraz çöp olabileceğinin farkındayım ancak şu da bir gerçektir ki G4560 ne olacaksa, 7100 de aynısı olucak. İnternetten tonlarca karşılaştırılması var, aradaki fark gerçekten kayda değer değil.

Ben de i5 veya Ryzen 5 geçilmesinin taraftarıyım ancak bütçe söz konusu olduğunda i3 7100'e para vermektense başka şeylere harcanılabilir, SSD gibi.

144 HZ mönitor kullanmıyorsanız, o 15 FPS farkı hissetmezsiniz. Arkadaş sadece BF1 mi oynayacak? Hayır. Eğer sen gidip İ3 7100 ile GTX 1050 Ti alıyorsan, ben bir şey demiyorum. Ne yani, İ3 7100 ve GTX 1050 Ti, G4560 ve RX 470'den daha fazla performans mı verecek? Hayır. Oyun oynuyorsanız, ekran kartı önemli. İşlemci değil!

Öncelikle i3 7100, G4560'dan 300TL değil 250TL daha pahalıdır.Aradaki performans farkı BF1'de 15fps ye kadar çıkıyor.Ayrıca işlemci oyun performansına zaten fazla etki etmez ama çok fazla kişinin oynadığı multiplayer tabanlı oyunlarda işlemciye ağır yük biner.Örnek oyunlar:Battlegraunds,H1Z1,BF1,BF4 bunlardan bazılarıdır.İşlemci bilgisayarın beynidir.Aradaki fark oyunlarada çok fazla ortaya çıkmaz zaten.Genelde render yaparken veya arka planda uygulama çalıştırırken aradaki fark ortaya çıkar.Fakat ben oyuncu bilgisayarı topluyorum deyip işlemciyi düşük seçmek saçmalıktır.Oyuncu bilgisayarıda olsa bilgisayar bilgisayardır.
Size yazı yazmaktan parmaklarım yoruldu özet geçicem.Tek bir oyuna bağlı kalamayız demişsiniz.RX470 ve G4560 ikilisinin darboğaz yaşadığı oyunlar:GTA 5,BF1,BF4,Ghost Recon Wildlands,Assasins Creed Unity,Assasins Creed Syidicate.Şuanda bunları bulabildim ama daha fazla oyun vardır elbette.Zaten günümüzde en çok oynanan oyunlar bunlar değil mi? Eğer bana inanmıyorsanız videolara bakabilirsiniz.Hala inanmıyorsanız G4560+RX470 sistem kurun ve test edin.Daha günümüzdeki oyunlarda bile darboğaz yapan işlemci gelecekte çıkan oyunlar için ölü yatırım olur.

Aksini iddia etmiyoruz. Genel olarak oyun performansına bakın dedik, bakıldığı zaman performansı yine kötü değil.
G4560+RX470 sistem kurun ve test edin. Daha günümüzdeki oyunlarda bile darboğaz yapan işlemci gelecekte çıkan oyunlar için ölü yatırım olur.
Bizimki ölü yatırımdır. 250 TL fazla verip yine ölü yatırım yapanların yatırımını hangi sıfatla nitelendirelim?

144 HZ mönitor kullanmıyorsanız, o 15 FPS farkı hissetmezsiniz. Arkadaş sadece BF1 mi oynayacak? Hayır. Eğer sen gidip İ3 7100 ile GTX 1050 Ti alıyorsan, ben bir şey demiyorum. Ne yani, İ3 7100 ve GTX 1050 Ti, G4560 ve RX 470'den daha fazla performans mı verecek? Hayır. Oyun oynuyorsanız, ekran kartı önemli. İşlemci değil!
Hepinize tek tek cevap vermeye üşendim.Üstteki yorumumu okuyun.Ayrıca 15fps fark edilebilir bir değerdir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı