G4560 sistem için RX 570 mi, RX 560 mı?

Hocam 2 Core 4 Thread işlemci kendi adıma konuşuyorum 2400mhz Kingston bellek ve G5600 işlemci ile kullanıyorum arkadaşın sisteminden eksiğim yok fazlam var işlemcim 3.9 GHz beslemiyor yani yapacak bir şey yok

Hocam 2 Core 4 Thread işlemci kendi adıma konuşuyorum 2400mhz Kingston bellek ve G5600 işlemci ile kullanıyorum arkadaşın sisteminden eksiğim yok fazlam var işlemcim 3.9 GHz beslemiyor yani yapacak bir şey yok
Yeterince besleyememesi farklı bir şey, sizin tabirinizle manyak gibi darboğaz olması farklı bir şey.

Hocam bariz bir şekilde drop yiyorum. 500w PSU var ve oyunlarda dropsuz oynayamıyorum. Almam gereken değerlerin 10-20 FPS altında alıyorum.

Şimdi Rx570 alırsam mesela oyunda 100 FPS yerine 60 falan mı alacağım? Drop mu girecek?

Şimdi Rx570 alırsam mesela oyunda 100 FPS yerine 60 falan mı alacağım? Drop mu girecek?
Yok o kadar düşmez ama tahminimce 70-80 arası olur. Benim yediğim drop kısmen RAM kaynaklı. Eğer 8 GB RAMin varsa Drop yiyeceğine garanti verebilirim.Ama 16 GB RAM varsa muhtemelen alman gerekenin 10-20 FPS altında oynarsın sadece (Sadece Full ayarlarda)

570 manyak darboğaz yapacak ama baştan söyleyeyim
Manyak darboğazdan kastınız nedir? İşlemciye aşırı yüklenen oyunlarda FPS'nin dibe çakılması isterseniz yanına işlemcinin yetebildiği bir ekran kartı takın yine olacaktır. Çünkü G4560 giriş seviyesi bir işlemci.

Dostum oyundan oyuna değişir. Ama şöyle bir şey var işlemcin giriş seviyesi olduğu için atıyorum BF5'te 560 taksanda drop girecek 2080 taksanda drop girecek. Asıl mevzu o noktada darboğazdan çıkıp işlemcinin güçsüzlüğüne kayıyor çünkü.(Bu mevzu işlemciye yüklenen çoğu oyunda hemen hemen aynı). Örnek verecek olursam RX 470'den önce G4560'la birlikte R7 370 kullanıyordum. PUBG'de drop yiyordum darboğaz olmamasına rağmen, RX 470 taktım hafif darboğaz var yine drop yiyorum. Anlatabildiğimi düşünüyorum. O yüzden mantıklı olan 570'tir bana göre. Tabii tercih sizin.

Ram 8 ve bu oyunu high ayarlarda oynamak istemiyorum açıkçası.

Hocam abartılı olmuş tamam siz de bana darboğaz yapıyorsunuz şimdi Benim orada kastettiğim Rank kasan bir oyuncu ise düşük çözünürlükte hissedilir derecede darboğaz yaşayacak onu kastettim biraz da. Ayrıca işlemci çok güçsüz Tercih meselesi evet ama ben olsam yaşadığım darboğazı kendi gözümle gördüğüm için en azından RX560 alırdım max.
Ram 8 ve bu oyunu high ayarlarda oynamak istemiyorum açıkçası.
Hah işte ben de onu diyorum.

Hocam hiç elinizde videonuz var mı darboğaz yerken?

Estağfurullah hocam. İkimizde aslında düşük işlemci ve onun yanında kısmen güçlü ekran kartı kullanıyoruz, sen diyorsun ki memnun değilim ben diyorum ki memnunum. Benim anlatmaya çalıştığım 560 ve 570 arasındaki performans farkı o darboğaza değer, çünkü işlemci zaten güçsüz. 560'da taksa işlemciye yüklenen oyunlarda drop girecek 570 taksa da. İşlemciye yük bindirmeyen oyunlarda zaten sorun olmaz bende işlemciye yüklenmeyen oyunlarda sıfır sıkıntı gidiyor. Umarım anlatabilmişimdir tercih tabi ki satın alacak arkadaşın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…