G4560 sistem için RX 570 mi, RX 560 mı?

Hocam hiç elinizde videonuz var mı darboğaz yerken?
Bilgisayarı kuzenime topladım. Ona gittiğimde oynuyoruz. PUBG gibi oyunlarda 8GB RAM ile bariz drop yiyorum Full ayarda. Düşük ayarda ise bariz darboğaz başlıyor. Hiç oynanmıyor bile. Kuzenim teknoloji cahili biraz ona kayıt aldıramam (telefonu yok) ben de ancak haftasonu uğrayabilirim yanına maalesef hocam...
Estağfurullah hocam. :) İkimizde aslında düşük işlemci ve onun yanında kısmen güçlü ekran kartı kullanıyoruz, sen diyorsun ki memnun değilim ben diyorum ki memnunum. Benim anlatmaya çalıştığım 560 ve 570 arasındaki performans farkı o darboğaza değer, çünkü işlemci zaten güçsüz. 560'da taksa işlemciye yüklenen oyunlarda drop girecek 570 taksa da. İşlemciye yük bindirmeyen oyunlarda zaten sorun olmaz bende işlemciye yüklenmeyen oyunlarda sıfır sıkıntı gidiyor. Umarım anlatabilmişimdir tercih tabi ki satın alacak arkadaşın. :)
Yani aslında mantıklı :)

Estağfurullah hocam. :) İkimizde aslında düşük işlemci ve onun yanında kısmen güçlü ekran kartı kullanıyoruz, sen diyorsun ki memnun değilim ben diyorum ki memnunum. Benim anlatmaya çalıştığım 560 ve 570 arasındaki performans farkı o darboğaza değer, çünkü işlemci zaten güçsüz. 560'da taksa işlemciye yüklenen oyunlarda drop girecek 570 taksa da. İşlemciye yük bindirmeyen oyunlarda zaten sorun olmaz bende işlemciye yüklenmeyen oyunlarda sıfır sıkıntı gidiyor. Umarım anlatabilmişimdir tercih tabi ki satın alacak arkadaşın. :)
Ama işlemciye yük bindiren oyunlarda daha az drop yiyeceğim değil mi 560 alırsam?

Ama işlemciye yük bindiren oyunlarda daha az drop yiyeceğim değil mi 560 alırsam?
Hocam drop RAM depolama ve PSU kaynaklı olur. Daha az darboğaz yaşarsınız. Aldığınız performans düşük çözünürlükte bir nebze daha iyi olur. Ancak amacınız CS:Go ise işlemciye upgrade yapın :) Tek çözüm o çünkü.

Ve de indirimde Rx560 640 liraya düşüyor Rx570 de 720-740 TL civarına bi yanım da almışken 570 al diyor da aslında işte bilemedim ya.
Hocam drop RAM depolama ve PSU kaynaklı olur. Daha az darboğaz yaşarsınız. Aldığınız performans düşük çözünürlükte bir nebze daha iyi olur. Ancak amacınız CS:Go ise işlemciye upgrade yapın :) Tek çözüm o çünkü.
En düşük fiyatlı RX 570 i kaldırabilecek işlemci hangisidir peki?

Drop ile darboğaz farklı şeyler. Drop 70 FPS aldığın oyunda anlık (1-2 saniye sürelerle) FPS düşmesidir. Sadece bu esnada ciddi miktarda kasma yaşarsınız. Darboğaz ise komple işlemcinin ekran kartının performansını yansıtmama durumudur. FPS değerleriniz düşük olur. Drop yerseniz de zaten aşağı yukarı kaybınız aldığınız değer ile aynı olduğu için bu durumda hissedilmez bile.

Hocam bütçen varsa en sağlam kombinasyon
-1600 B2 Revizyon (600₺)
-Gigabyte B450(420₺)
-RX570 (800₺)
-500w 80+ PSU 250₺
İşlemci+anakart masrafını azaltmak isterseniz 7. Nesil i5 2. El bakabilirsiniz.

Drop ile darboğaz farklı şeyler. Drop 70 FPS aldığın oyunda anlık (1-2 saniye sürelerle) FPS düşmesidir. Sadece bu esnada ciddi miktarda kasma yaşarsınız. Darboğaz ise komple işlemcinin ekran kartının performansını yansıtmama durumudur. FPS değerleriniz düşük olur. Drop yerseniz de zaten aşağı yukarı kaybınız aldığınız değer ile aynı olduğu için bu durumda hissedilmez bile.
Ayar yükseltsem bile tamamen kurtulamıyorum değil mi darboğaz ve droptan?

Ayar yükseltsem bile tamamen kurtulamıyorum değil mi darboğaz ve droptan?
Hocam en iyisi 2. El RX 460 alın 300-400₺ civarı. Yanına da 8 GB RAM alın (Diğer RAMiniz ile aynı özelliklere sahip) İşlemci upgrade yapmayacaksınız en memnun edecek senaryo bu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı