G4560 Sistem Toplama

burakdogu355

Decapat
Arkadaşlar ben (aranızda kızacak olanlar olsa da) kullanacağım cihazın görünümüne çok önem veririm ve bu yüzden 650 lira gibi bir miktara RAMPAGE IMPOSING kasa aldım. RAMPAGE 650W 80+B Güç Kaynağı kasa ile birlikte şu anda elimde duruyor.

Öncelikli amacım bir APU sistem kurarak, ekran kartını elim bollaştığında almaktı ancak farkettim ki RYZEN 5 2400G kronik sorunlara sahipmiş ve çoğu kullanıcının başını ağrıtmış. Ben de yaklaşık bir haftalık araştırmam sonucu tam olarak ihtiyacımı karşılayacak olan sistemin bu olduğuna karar verdim.

Öncelikle ihtiyaçlarımı belirteyim: Görünümü güzel, her baktığımda eskimediğini düşündüğüm çerçevesiz bir monitör ve RGB her an renk değiştiren bir kasa (belirttiğim gibi mevcut).
-Sistemin ömürlük parçaları(PSU, Anakart, Kasa, Monitör, RAM) geleceğe dönük ve zor eskiyen bir yapıya sahip olmalı.

SİSTEM:
  • G4560 İşlemci. (İ3 işlemcilere çok yakın performans sergilediği ve fiyat-performans ürünü olduğu için)

• Asus Rog Strix B250. (yine görünümü itibari ile hoş 4 slotlu hdmi girişli ve 3600+ MHz destekliyor)

• 2x8 Gskill Trident RGB 3200 MHz CL16 RAM ler.

• Nvidia GTX 1050Ti Ekran Kartı. (Gelecek 5 yıl içerisindeki beklentilerimi karşılayabileceğini düşünüyorum.)

İşte dostlar. Sistemi bu şekilde kurdum. Ana temadaki amacım bugün öğrenci bütçemle ileriye dönük güzel bir sistem kurup en azından dış görünümü itibari ile kendimi memnun etmek. İlerde ise altyapısı sağlam olan bu sistemin, işlemci ve ekran kartı bölümünü upgrade ederek bir canavara dönüştürmek. Siz ne düşünüyorsunuz? Benimle paylaşın.

G4560'ın tabiri caiz ise deli bir işlemci olduğu doğru, i3'lere fark atan bir işlemci. 1151 pin olmasıda size artı katar, ilerde i5 6600k/i7 6700k gibi bir işlemciye upgrade yapabilirsiniz.
Ekran kartınızın gelecek 5 yıl içinde aşırı iş göreceğini söyleyemem pek, en yeni oyunlarda DX12 ile AMD önde bulunmakta fakat fazlasıyla işiniz görecek bir kart elbette.
RAM'lerinizin 3600MHz olması ileriye dönük, buda güzel birşey elbet.

Özetlersem ileride rahat bir şekilde güçlü upgradeler yapabilirsiniz bu sisteme. PSU'nun sertifikası olmasıda büyük bir artı elbette.

İşinizi görecektir, upgradeye açık bir sistem. Fakat tam bütçe verirseniz daha çok yardımcı olabiliriz.

G4560'ın tabiri caiz ise deli bir işlemci olduğu doğru, i3'lere fark atan bir işlemci. 1151 pin olmasıda size artı katar, ilerde i5 6600k/i7 6700k gibi bir işlemciye upgrade yapabilirsiniz.
Ekran kartınızın gelecek 5 yıl içinde aşırı iş göreceğini söyleyemem pek, en yeni oyunlarda DX12 ile AMD önde bulunmakta fakat fazlasıyla işiniz görecek bir kart elbette.
RAM'lerinizin 3600MHz olması ileriye dönük, buda güzel birşey elbet.

Özetlersem ileride rahat bir şekilde güçlü upgradeler yapabilirsiniz bu sisteme. PSU'nun sertifikası olmasıda büyük bir artı elbette.

İşinizi görecektir, upgradeye açık bir sistem. Fakat tam bütçe verirseniz daha çok yardımcı olabiliriz.
Parca parca topladigim icin kesin bir butce veremiyorum. Sadece 3000 lira ekran karti ram anakart ve islemci kismina ayirdim. 800 liralik da monitör masrafım olacaktır.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı