G4560 sistem yükseltme

• Konuyu başlatan XblaS
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 28
  • Görüntüleme 3.714
G4560 - i5 7600 kafa kafa'ya gidiyor. Bence alma.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir saçma yorum daha. Lütfen bilip bilmeden konuşmayınız. Millet enayi mi gidip I5 7600 alıyor? O zaman herkes gidip G4560 alsın GTX 1070-1080 ile kullansın? I5 7600 ile G4560 arasında nasıl fark olmaz!

İşlemciye yük bindiren oyunlarda darboğaz olur. Onun haricinde oyun için ben olsam G4560'tan i5 7600 geçmezdim. Madem değişiklik yapacaksın. 8. nesil i3 serinden işlemci al. i5 7600'den iyidir. Onun haricinde insanlara saldırıp, cahillikle suçlamaktansa okumayı öğrenin. Ben G4560 - i5 7600 arasında fark yok demedim. Oyun testlerinde kafa kafaya gidiyor dedim. Bunun sebebinin ise işin çoğunun ekran kartının yapmış olmasından diye belirtmişim. Oyun için alınacaksa ki bunu da daha bilmiyoruz. Belki render için alınacak. Ama oyun için alınacaksa yeni nesil alınması taraftarıyım. Şu an alınacaksa bütçe arttırıp Z serisi bir anakart ve 8. nesil i3 işlemci alın derim. Ama bence bekleyin H, B serisi anakartların 300 modelleri çıkınca alırsınız. Bekleyemem diyorsanız. Ryzen 1400 ve B serisi bir anakart alın. Daha uzun ömürlü bir sisteminiz olur. Sonuçta 7. nesil İntel'de çıkabileceğiniz başka nokta yok. 8. nesil işlemciler 7. nesil işlemcilerin çalıştığı anakartlar da çalışmıyor. Ryzen V2 ise 2020 kadar AMD soket değiştirmeme sözüne güvenirsek daha uzun ömürlü. Riskler ortada gerisi size kalmış.

Son düzenleme:
Alınacaksa i5 almayınız. Daha sonra i5'ten acaba i7 geçsem mi diye düşünmezsiniz. Bence ek masraf çıkarmamak için i7 7700 alınız. Ryzen'de 2400 MHz altı RAM'lerde aşırı derece performans kaybı yaşarsınız. Zaten büyük ihtimalle elinizde 2133 RAM vardır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Size şöyle bir açıklama yapayım.
Elinizde G4560 var ve bu işlemci i3 7100 ile neredeyse aynı performansı göstermekte.
Anakartı değiştirmeden bu bütçede alabileceğiniz en iyi işlemci i5 7600 olur.
Ryzen tarafına bakacak olursak ufak bir bütçe arttırmasıyla Ryzen 5 1400 ve B350 chipsetli bir anakart alınır.
İnternette i5 7600 ve Ryzen 5 1400'ün test sonuçlarına bakarak istediğiniz kararı verebilirsiniz.

Ekran kartınız nedir?

i3-7100 veya i3-7300 alabilirsiniz darboğaz sorunundan kurtulmak için.

Kalan parayla RAM 8 GB ise onu 16GB yapabilirsiniz.Veya ekran kartınız çok eski ise Rx 550 falan alabilirsiniz.

Tabii ekran kartınız GTX 1070 veya benzeri ise i5-7600K alabilirsiniz.

Ekran kartım 1050 Ti 4 GB. Oyun için yükseltmeyi düşünüyorum. i5 7600 çok bir fark yaratmayacak galiba.

Alınacaksa i5 almayınız. Daha sonra i5'ten acaba i7 geçsem mi diye düşünmezsiniz. Bence ek masraf çıkarmamak için i7 7700 alınız. Ryzen'de 2400 MHz altı RAM'lerde aşırı derece performans kaybı yaşarsınız. Zaten büyük ihtimalle elinizde 2133 RAM vardır.
i7 7700 demişsiniz ama anakart sıkıntı çıkarmaz mı? RAM 2400 MHz.

Ekran kartım 1050 Ti 4 GB. Oyun için yükseltmeyi düşünüyorum. i5 7600 çok bir fark yaratmayacak galiba.

1050 Ti için işlemciniz yeterli bence.İşlemciye yüklenen oyunlar var elbette ama halen çok fazla değil bunlar. G4560 rahat idare eder.

Dediğim gibi RAM yükseltilebilir o parayla 8GB ise, yanına monitör veya mouse falan alırsınız.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı