G4560 ve GTX 1050 düşük GPU kullanımı sorunu

Daha fazla  
Evet arkadaşlar, 2 ay kadar önce sistem aldım Teknobiyotik'ten ekran kartı hariç. Bir hafta önce de ekran kartı aldım. Galax GTX 1050. Sorun şu Battlefield 1'de GPU %40'tan yukarı çıkmıyor hep bir drop var ve artık 20 FPS'ten yukarı çıkmıyor. Kullanımı da %1 oldu. GTA 5'te hiçbir sıkıntı yoktu önceden 55 FPS, GPU kullanımı 100'dü ama o da sıkıntı çıkarmaya başladı. BF1 de aynı. Benim PSU 400 Watt TX modeli. 12V kanalından 250 Watt veriyor. Sizce sıkıntı PSU'da olabilir mi? PC özellikleri:
  • Pentium G4560
  • WD 1 TB HDD
  • Galax GTX 1050 Ex OC
  • 8 GB 2133 Team Elite DDR4 RAM
  • PSU TX 400 Watt
  • Anakart Asrock H110M-DGS
366773

Son düzenleyen: Moderatör:
Darboğaz olmuş olabilir.Ekrantınızı düşürmeyi yada işlemciyi arttırmayı deneyin derim ama bu en son çözüm olmalı tabiki.

Sürücüleriniz güncel mi?
evet Hatta ddu ile silip tekrar yükledim driver son sürüm
Darboğaz olmuş olabilir.Ekrantınızı düşürmeyi yada işlemciyi arttırmayı deneyin derim ama bu en son çözüm olmalı tabiki.
Darboğaz sorununu internetten izlediğim videolara bakarak olmadığını anladım.Psu'dan şüpheleniyorum ama emin değilim bir bilsem düzelteceğim.

Oyun açıkken görev yöneticisine gel (örnek olarak pubg) sağ tık yapıp işleme git deyin orada seçili olan işleme bir daha sağ tık yapın ve öncelik ata bölümünden yüksek seçin bu işlemciyi oyuna daha fazla etki etmesini sağlayabilir.

Oyun açıkken görev yöneticisine gel (örnek olarak pubg) sağ tık yapıp işleme git deyin orada seçili olan işleme bir daha sağ tık yapın ve öncelik ata bölümünden yüksek seçin bu işlemciyi oyuna daha fazla etki etmesini sağlayabilir.
Maalesef bunuda denedim.Şuan 30-40 fps alıyorum ama ekran kartım %70 civarı çalışıyor.Ve ayarları kıstığımda fps yükselmiyor aynı kalıyor.

Hocam bunun birkaç sebebi olabilir.
1- işlemciniz darboğaz yapıyordur. Afterburner gibi yazılımlarla bakabilirsiniz.
2- psu yetersiz olabilir. Yüklendiğinizde pc ye voltaj yeterli gelmeyebilir.
3- gtx 1050 kullandım uzunca süre. BF5 de aynı problemi yaşadım. İnceleyince anladım ki gpu belleği 2gb olduğu için modern oyunlarda maalesef yetersiz kalıyor. Her ne kadar oyunun vram optimizasyonu olsa da 2gb bellek maalesef yeterli olmuyor. Ben rx 570 e geçtim. Diğer bütün bileşenlerim aynı kaldı buna rağmen sorun çözüldü. Yani sorun işlemci veya psu da değil ekran kartındaydı. Aynı kart olduğundan aynı sorun olabilir.
4- ram ve hdd kaynaklı da olabilir. Fakat diğer oyunlarda olmuyor hususi o oyunda oluyor ise muhtemelen ilk saydıklarımdan birisidir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı