G4560 ve GTX 1050 Ti sistem yükseltme

Ayarları en yükseğe alıp dener misin? 30 FPS altına düşmeyecek bir ayarda dalgalanma oluyor mu bak. 30 FPS altına düşmeyene kadar ayarları yükselt. Ayrıca dediğim gibi bahsettiğin oyun sistemin için fazla. CPU, GPU, RAM hepsi video da görüldüğü gibi sınırlarda.

Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bütün ayarlar ultrada bu videoda önceki videoda da doku ultrada diğer ayarlar highdaydı.

Oyunun istediği maksimum RAM miktarı 16GB olduğundan sıkıntı çıkartıyor. RAM Takviyesi yaparsanız sorun çözülebilir. İşlemcide şimdiden sıkıntı çıkartmaya başladıysa onuda değiştirmenizi tavsiye ederim.
Her oyunda benzer sorunlar var.

Arkadaşlar sorunu çözmek için yabancı forumlara da bakıyorum. Forumda bulduğum çözüm yolunda gördüğüm ''mdsched'' ile RAM taraması yaptım. Standartta bir sorun çıkmadı ama genişletilmiş tarama yaptığımda %21'de donuyor. RAM'de bir sorun olabilir mi? CPU'da sorun (darboğaz vb.) olmadığını düşünüyorum. Çünkü Cpu %50'deyken bile ani GPU kullanımı düştüğünü gördüm ama donma veya takılma olmadı. Sorun sizce nerede? @Ali Güngör. @Recep Baltaş.

RAM yetersiz, anakart işlemci yükseltmeye uygun değil, güç kaynağı no-name aslında, o da uzun ömürlü durmuyor pek ama bakıcam ayrıca. Şu an RAM takviyesi tavsiye ederim ama her yandan kısılmış, ileride ikinci elde satıp daha iyi bir temel üzerine sistem kurmanızı tavsiye ederim.

@Ali Güngör. Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkürler. Yani sistem genel olarak sıkıntı benim. Peki nasıl bir strateji önerirsiniz. Mesela ilk RAM aldıktan sonra PSU ve en son anakart+işlemci alınmalı yada RAM'den sonra anakart alınmalı gibi. Çünkü parça parça yükseltmek tek çarem. Ve Ryzen'a mı yöneleyim İntel'e mi ?

Son düzenleme:
Tamamdır. İnternette bu konu üzerine çok sıkıntı olduğundan olabildiğince kaydettiğim her ilerlemeyi buraya yazmaya çalışacağım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı