G4600 ve R9 270X ile oyunlarda kasma sorunu

Arif.Dagli

Hectopat
Herkese selamlar. 2 gün önce 2. el olarak G4600 ve R9 270X aldım. GPU kullanımı 100 olmuyor, CPU ise genelde yüksek, oyundan oyuna değişiyor. Sizce sorun ne olabilir? Bu oyundan oyuna değişiyor. Misal GTA 5'de GPU 70-90 arası, CPU 50-80 arası. BF1'de yine maplardan maplara değişiyor. Çevrimiçi'de GPU 70-75, CPU 90-100 arası, Campaign'de ise stabil gibi. 1 harita dışında CPU 80, GPU 99-95. Sizce sorun dorbağaz mı yoksa başka bir şeyle mi ilgili, şimdiden teşekkür ediyorum. Konu yanlış yerdeyse affola.

Sistemim:
Asus B150M Pro Gaming anakart
R9 270X ekran kartı
G4600 işlemci
8 GB 2133 MHz RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde o işlemcinin bir tık altında olan G4560 bile R9 270X'i besleyebilen bir işlemci, o yüzden dar boğaz olduğunu düşünmüyorum ki zira CPU kullanım değerleri de 50-80 arası normaldir o oyunlar için. Siz iyisi mi MSI AFTERBURNER ile ayrıntılı sıcaklık değerleri ve diğer değerleri de ekran görüntüsü olarak atın bir bakalım. Bu arada hangi çözünürlükte kullanıyorsunuz bu sistemi?

buyrun bu arada sistem full hd gta 5 de textur hıgh diğer herşey ultra da msaa kapalı bf1 full hd ultra da bf 1 de şöyle birşey denedim full hd düşüğe çektim gene kullanım 100 olmuyor olceklemeyı %198 yaptım düşüğe çektim kullanım 99 oldu fps 30 a düştü bf1 1. resim full hd ultra da online 2. resim se campain full hd ultra

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı