G5400 sistem toplama

Shansur

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar. İş odaklı, market alışveriş sisteminin kurulu olduğu, ayda belki bir defa kapanıp açılacak yani sürekli açık kalacak bir sistem topluyorum. Kendimce topladığım sistem parçaları;

İşlemci: Intel Pentium Gold G5400 3.7GHz 4Mb Cache 2 Çekirdek Soket 1151 İşlemci Intel | Trendyol
Anakart: Msi H310M PRO-D Soket 1151 DDR4 2666MHz DVI USB3.1 mATX Anakart incehesap.com
RAM: Belirlemedim 8GB 2400MHz hızı olan bir RAM alacağım.
PSU: High Power 400W 80+ Bronze Kırmızı Fanlı Aktif PFC Güç Kaynağı (HPE-400BR-A12S) (Bu

PSU'yu seçmemdeki amaç daha önce iş için topladığım 4 bilgisayarda kullandım. Sessiz oluşu ve yaklaşık 2 senedir hiç sorun çıkarmaması bildiğim PSU'ya doğru yönlendiriyor beni. Kısacası gayet memnunum üründen.

KASA: Herhangi bir 150TL'ye kadar olan kasa alacağım. Görüntüsü çok önemli değil. Tercihim ön tarafında USB çıkışı olsun.

SSD: Samsung 860 Evo 250GB 560MB-520MB/s Sata3 2.5" SSD Fiyatı

Sistemde HDD ve EKRAN KARTI olmayacak. Zaten tek tip program yüklü olacak. SSD'yi 240GB yada 120GB seçme arasında çok düşündüm. Ama yine de 240GB almaya karar verdim. Belki ileride lazım olabilir diye, almışken azda olsa ileri dönük olması için kısacası. Önerilerinizi merakla bekliyorum. Başka ürün önerebilirsiniz, fakat bütçe aşağı yukarı bu kadar. Mesela bir ANAKART önerdiniz arasında 100TL fark var ise önermenize gerek yok. Bu fiyatlar çerçevesindeki önerilerinizi bekliyorum.

NOT: INTEL PENTİUM G4400 yada G4600 ile sistem kurmayı da düşündüm. Fakat arada 100-150TL oynadığı için yeni nesil işlemci ve anakart ile kurmaya karar verdim. Bu konuda da önerilerinizi söylerseniz çok mutlu olurum. İyi forumlar, şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı