G5400 vs 200GE

d4rkplace

Decapat
Merhaba
Evde genel amaçlar için kullanılacak, televizyondan(HDMİ) görüntü alacağım bir bilgisayar toplamak/almak istiyorum.
Ekran kartı almayı hiç düşünmüyorum.
Genel olarak bünyesinde grafik işlemcisi barındıran işlemciler yeterlidir (Intel G5400 veya AMD 200GE)
Bütçem 1800 TL
Fiyat olarak AMD tarafındayım.
Kasa görsel olarak kullanılmayacak yani hiçbir şekilde led ışıklandırma yada kasa görseli olmasına gerek yok. Sistemi toplasın kafi.
Anakart için düşüncem ise m2 slotu bulunması ve ileriki dönemlerde eğer işlemci değiştirmem gerekirse yine AMD kanadında bana masraf çıkarmadan eşlik etsin yeterlidir.
Depolama 120GB SDD yeterli olacaktır.

Önerilen sistem bileşenlerinin kolay bulunabilir olması benim için önemli bir konudur.
Tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler.

G5400, 200GE ile karşılaştırıldığında tartışmasız daha güçlü bir işlemci. Dahili grafikler için aynı şeyi söylemem tabiki vega 3, uhd 610'u ikiye katlar ama oyunculuk gibi bi derdim yok sıradan işlerimi görsün dersen G5400 seçmeni öneririm. Öbür yandan vega 3 ile ağır olmayan oyunları oynatırsın. Buna göre tercih senin. Ayrıca 200GE ile gideceksen ve oyun oynatmayı düşünüyorsan çift slot ve yavaş olmayan bi ram seçimi yapman gerek, ancak o zaman gerçek performansını alabilirsin. Çünkü dahili grafikler ramlerinden beslenir. Ne kadar iyi seçersen o kadar performans alırsın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı