G65B monitörde ölü piksel çıktı

Bütçe
10000

rossa0505

Hectopat
Monitör
G65b
Selamlar. Bugün elime geçen G65B modelinde ölü piksel çıktı 1 adet. Sol köşeye yakın yerde var. Açıkçası iade süreçleriyle falan fistan uğraşmak hiç istemiyorum. Sizce bir sorun çıkartır mı ileriye dönük? Bir de eğer artarsa garanti kapsamına girer mi?

Zamanla artma ihtimali düşük olsa da var. Değişim yapın derim.
Bir de eğer artarsa garanti kapsamına girer mi?
Her firmanın ölü piksel sınırı bulunuyor. Samsung özelinde bilmiyorum. Atıyorum 5 tane ölü pikseli geçerse garanti kapmasına giriyor.

1440p monitörlerde günlük kullanımda görmek zor olur zaten. Benim 4K IPS panelde de 3-4 tane var fark etmiyorum bile. IPS panellerde her türlü çıkıyor, arkadaşlarımın monitörlerine bakıyorum onlarda bile 2-3 tane yakalıyorum hep. Artma olayı olduğunu sanmıyorum yani özellikle 1 tane ölü piksel çıktı diye artacak diye bir şey yok. Ama internetten aldıysan 1 tane ölü pikselde bile hatta hiç bir sorun olmasa bile 2 hafta kullanıp paşa gönlüm beğenmedi diyip iade edebilirsin, 14 gün yasal hakkın var.

Her firmanın ölü piksel sınırı bulunuyor. Samsung özelinde bilmiyorum. Atıyorum 5 tane ölü pikseli geçerse garanti kapmasına giriyor.

Samsung destek birimiyle görüştüm değişim için iadeden daha hızlı süreç işler diye onlarda servise götürmelisin önce falan dediler araştırdım biraz çok fazla insana denk gelmis böyle açıkçası daha kötü şekilde gelmesinden ve çok ugrastirmasindan çekiniyorum biraz da.

1440p monitörlerde günlük kullanımda görmek zor olur zaten. Benim 4K IPS panelde de 3-4 tane var fark etmiyorum bile. IPS panellerde her türlü çıkıyor, arkadaşlarımın monitörlerine bakıyorum onlarda bile 2-3 tane yakalıyorum hep. Artma olayı olduğunu sanmıyorum yani özellikle 1 tane ölü piksel çıktı diye artacak diye bir şey yok. Ama internetten aldıysan 1 tane ölü pikselde bile hatta hiçbir sorun olmasa bile 2 hafta kullanıp paşa gönlüm beğenmedi deyip iade edebilirsin, 14 gün yasal hakkın var.

Sanırım biraz dediğiniz gibi deneyeceğim eğer çok gözüme batarsa iade ederim diye düşünüyorum bende daha yeni ulaştı zaten elime.

Belirli bir sayıda piksel olayı eskiden kalma. 1 adet bile olsa ürün kusurludur, THH'ye başvurunca paşa paşa hallediyor firmalar.

Selamlar. Bugün elime geçen G65B modelinde ölü piksel çıktı 1 adet. Sol köşeye yakın yerde var. Açıkçası iade süreçleriyle falan fistan uğraşmak hiç istemiyorum. Sizce bir sorun çıkartır mı ileriye dönük? Bir de eğer artarsa garanti kapsamına girer mi?

Benim monitörde de renkli piksel var. Sadece kırmızı renk veriyor. 5 yıl oldu bir sıkıntı yaşamadım hala 1 tane. Ölü pikselde de durum farklı olacağını pek düşünmüyorum.

Artma olayı olduğunu sanmıyorum yani özellikle 1 tane ölü piksel çıktı diye artacak diye bir şey yok.
Artma ihtimali dememizin nedeni o 1 tane ölü piksel için monitörde oluşmuş hasarın etrafındaki piksellerde de zamanla hasara yol açabileceğinden kaynaklı. Tabii bu durum olamayadabilir fakat bir ihtimal varsa ben olabileceğini düşünerek hareket etmesinden yanayım.
Samsung destek birimiyle görüştüm değişim için iadeden daha hızlı süreç işler diye onlarda servise götürmelisin önce falan dediler araştırdım biraz çok fazla insana denk gelmis böyle açıkçası daha kötü şekilde gelmesinden ve çok ugrastirmasindan çekiniyorum biraz da.
Servisle alakası neymiş? Yasalara göre 1 tane ölü piksel bile ayıplı ürün sayılıyor. Şu firmaların servisi araya sıkıştırmasından nefret ediyorum.
Belirli bir sayıda piksel olayı eskiden kalma. 1 adet bile olsa ürün kusurludur, THH'ye başvurunca paşa paşa hallediyor firmalar.
Tabii öyle hallolur fakat servise götürdüğün vakit belli bir miktar ölü piksel sınırından bahsediyorlar diye biliyorum hala.

Artma ihtimali dememizin nedeni o 1 tane ölü piksel için monitörde oluşmuş hasarın etrafındaki piksellerde de zamanla hasara yol açabileceğinden kaynaklı. Tabii bu durum olamayadabilir fakat bir ihtimal varsa ben olabileceğini düşünerek hareket etmesinden yanayım.

Servisle alakası neymiş? Yasalara göre 1 tane ölü piksel bile ayıplı ürün sayılıyor. Şu firmaların servisi araya sıkıştırmasından nefret ediyorum.

Tabii öyle hallolur fakat servise götürdüğün vakit belli bir miktar ölü piksel sınırından bahsediyorlar diye biliyorum hala.

Evet forum da bazı arkadaşlar da öyle konu açmışlar yan yana 5 ayrı ayrı 8 piksel diye. Beğenmedim der iade ederim onda sorun olacağını düşünmüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı