G810 Alınır mı?

Daniel Saddler

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Yeni bir oyun klavyesi almayı düşünürken ordan oraya sürüklenip gittim. Normal klavye, mekanik klavyeler... Normal RGB CSGO da iyi performans gösteren bir klavye arıyordum ancak araştırırken G810'a denk geldim. Gerçekten hoşuma gitti ama biri diyor Romer G hemen kırılır, bu iyidir böyle böyle bakarken sormak istedim.

Sırf sesinden dolayı mı mekanik klavye deniyor ve bu kadar para veriliyor?

Gidip G810 alsam 2 yıl sonra tuşları kırılmış bir halde mi olacak?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cherry MX switche göre Romer-G switchlerin hissiyatı daha kötü. Switchleri nasıl kullandığına göre değişir kırılmaları. Ama Romer-G'nin bu konuda dayanıksız olduğu kullanıcılar tarafından söyleniyor. O bütçede G810 yerine Corsair K70 almak daha mantıklı olacaktır.

Corsair Gaming K70 LUX Red LED Cherry MX Kırmızı Mekanik Fiyatı

Ayrıca bu konuya da bakın: Mekanik Klavye Nedir?
Cevabın için teşekkürler.

Mekanik harici G810 tarzı önerdiğiniz klavyeler nelerdir?

Cherry MX switche göre Romer-G switchlerin hissiyatı daha kötü. Switchleri nasıl kullandığına göre değişir kırılmaları. Ama Romer-G'nin bu konuda dayanıksız olduğu kullanıcılar tarafından söyleniyor. O bütçede G810 yerine Corsair K70 almak daha mantıklı olacaktır.

Corsair Gaming K70 LUX Red LED Cherry MX Kırmızı Mekanik Fiyatı

Ayrıca bu konuya da bakın: Mekanik Klavye Nedir?
Bütçemden 450 TL olduğundan dolayı G810 almayı düşünüyorum. Romer G yi hemde denemiş olurum. Ayrıca Logitechin yazılımlarını faydalı ve işe yarar buluyorum düşünceleriniz nelerdir?

Kendim kullanıyorum. İncelememe bakabilirsin. Orda da net bir şekilde söyledim hissiyatı bir Cherry MX kadar keskin değil fakat yine de o "click" sesi kendini belli ediyor.
Kimin alması gerektiğini de söyledim zaten incelememde. Mekanik olmasını isteyip de sessiz olmasını isteyen herkes alabilir.

Teknosa'da söyle bir şey vardı; Cherry MX Red, Brown ve Romer-G'nin olduğu 3 tuşlu bir platform vardı. Orda deneyebilirsin. Brown kesinlikle en kötü hissiyatı verdi. Onun dışında Red ve Romer-G birbirine çok yakındı. İstersen bir bak.

Kırılma olayı ise nasıl kullandığına bağlı. Bana burda Cherry MX verseler ve sert kullanıp kırsam sonuç yine aynı :).

İncelemem aşağıda. Sorun olursa oraya sorabilirsin.
Logitech G810 Orion Spectrum İncelemesi

Romer-G'nin her ne kadar switch kırılma olayı kapanmaya çalışılsa da, hissiyat olarak pek iyi değil.

Cherry MX'e yönelmenizi ben de tavsiye ederim. Logitech'in yazılımları her ne kadar başarılı olsa da klavyeden performans almadıktan sonra işe yaramaz.

HypreX Alloy FPS'yi öneririm:
İlk olarak HyperX yönelmiştim ancak günlük kullanımda da bunu kullanacağımdan Türkçe Q seçeneğinin bulunmaması üzdü.

Kendim kullanıyorum. İncelememe bakabilirsin. Orda da net bir şekilde söyledim hissiyatı bir Cherry MX kadar keskin değil fakat yine de o "click" sesi kendini belli ediyor.
Kimin alması gerektiğini de söyledim zaten incelememde. Mekanik olmasını isteyip de sessiz olmasını isteyen herkes alabilir.

Teknosa'da söyle bir şey vardı; Cherry MX Red, Brown ve Romer-G'nin olduğu 3 tuşlu bir platform vardı. Orda deneyebilirsin. Brown kesinlikle en kötü hissiyatı verdi. Onun dışında Red ve Romer-G birbirine çok yakındı. İstersen bir bak.

Kırılma olayı ise nasıl kullandığına bağlı. Bana burda Cherry MX verseler ve sert kullanıp kırsam sonuç yine aynı :).

İncelemem aşağıda. Sorun olursa oraya sorabilirsin.
Logitech G810 Orion Spectrum İncelemesi
İncelemenizin yararlı olduğunu düşünüyorum, teşekkürler.

Aslında sessiz bir klavye ararken sayenizde "aradığım buymuş" hissi verdi :D

Uzun saatler sonunda kullandığınızda elinizi yoruyor veya terletiyor mu, parmak izi kalıyor mu? Benim için ışıklandırma önemli, parlaklığından memnun musunuz?

Teşekkürler :)

İlk olarak HyperX yönelmiştim ancak günlük kullanımda da bunu kullanacağımdan Türkçe Q seçeneğinin bulunmaması üzdü.

İncelemenizin yararlı olduğunu düşünüyorum, teşekkürler.

Aslında sessiz bir klavye ararken sayenizde "aradığım buymuş" hissi verdi :D

Uzun saatler sonunda kullandığınızda elinizi yoruyor veya terletiyor mu, parmak izi kalıyor mu? Benim için ışıklandırma önemli, parlaklığından memnun musunuz?

Teşekkürler :)
Teşekkür ederim.

Ses konusunda sessiz olduğunu söyleyemem. Sesi yine de çıkıyor fakat diğer switchler kadar değil.

5 aydır kullanıyorum terletmiyor veya yormuyor. Zaten tuşları elinize göre tasarlanmış.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı