GA-970A-UD3P UEFI Windows 10 Kurulumu

emr2k

Hectopat
Daha fazla  
Selam Technopat Sosyal üyeleri,
Yaklaşık 1 haftadır uğraştığım ve neredeyse çıldırmak üzere olduğum bir konuda yardım talep edıyorum sizden.
Bulunduğum yer yüzünden bilgisayarcıya gidemeyip 1 haftadır bütün sayfalarda sorunumun çözümünü araştırıp hiçbir sonuç alamayarak sizi buldum ve soruyorum.

Bilgisayarım CPU'sundan kaynaklanan bir şase problemi yüzünden bilgisayarı açtığımda ekrana görüntü vermeme problemiyle başlayan, daha sonra şase sorununu çözene kadar ( 2 gün içerisinde ) bilgisayarım BIOS piline kısa devre ile BIOS'u sıfırlayıp (yani bütün ayarları sıfırlayıp) tekrar BIOS güncelleme yaptım. Ama ayarları sıfırladığım ve ekran kartımın BIOS Optimize ayarlarını bir türlü hiçbir yerde bulamadığım için ( BIOS ve formattan hiç anlamam ) allak bullak ederek sistemi iyice karıştırmam sonucu zaten açılmayan bilgisayarım bu sefer HDD'yi görmemeye başladı. ( Şu please boot the divices felan filen yazısı )

Bütün ayarları tek tek değiştirip denememe rağmen sonuç alamayıp Türkiye'de kurduğum orijinal Windows'u tamamen yok etmeyi göze alarak ( lisansı falan her şeyi unuttum gitti ) internet sitelerinden indirdiğim Win 10 sürümünü Technopat ailesinin hazırladığı şekilde Format USB'si hazırlayarak ve daha sonra çok sağlam bir yerden bulduğum ISO'yu USB'ye RUFUS programı ile Technopat'ın videolarda gösterdiği şekilde kurdum ve BIOS ayarlarından USB'yi çalıştırarak formata başladım ( ilk defa format deniyorum). Harddisk bölüm yerine kadar geldiğimde hiç bir videoda görmediğim 5'e bölünen bir hafızayla karşılaştım ve bir videoda izlemiştim hepsini siliyorlardı. 2 tanesi hariç, o da sistemi yükleyeceğim HDD'ler en yüksek hafızalı olanı seçip formatlamak isterken ileri seçeneğine basılmayacağını gördüm. ( Daha sonra ekranda ne gördüysem biçimlendirden tut bilmem ne hepsini denediğim halde ileri tuşu çalışmadı bi türlü) ve sürekli BIOS'tan hata geldi. GPT mi öyle bir şey sürekli hata veriyor.

Ben de BIOS ayarlarımı çok karıştırdığım için döndüm BIOS'a default settings load yapıp ayarları sıfırladım ve anakartımın orijinal sitesinden pdf dosyasını bulup o resimlerde ne gördüysem aynılarını seçtim ve tekrar format denedim ama maalesef, maalesef ve maalesef hiçbir şekilde çözüm bulamıyorum. Lütfen bana yardımcı olun BIOS ayarlarımı ayarlamam ve format atarken HDD yerinde ne yapmam gerektiği konusunda.( Bu arada eski sistemi komple sildim sanırım sinirlenip HDD secim yerinde ne varsa biçimlendirip silmiştim)

Dipnotlar: Sistemde first boot option Hardisk'im bu arada basit bi sorun değil yani.
2. BIOS'u güncelledim Technopat sitesinin gösterdiği şekilde.
3. İnternet sitelerinde dolaşan ne kadar şey varsa denedim ama kendi BIOS ayarlarımı ne hikmetse bu anakartı 1 ALLAH'ın kulu kullanmıyor sanırım. Herkes farklı BIOS ayarları göstermiş.
4. Lütfen ama lütfen gerçekten bilgisi olan yardımcı olsun. İnternet sitelerinde dolaşan hata çözümlemeleri işe yaramıyor.

BIOS : GIGABYTE DUAL BIOS EUFI
Anakart : GA-970A-UD3P (rev. 1.0) | Motherboard | GIGABYTE
Bu işlemci herkesin başına bela açmış.
Benim sizden isteğim benım işletim sistemindeki BIOS ayarlarının nasıl ayarlamam gerektiğini öğretmeniz. Dilerseniz sistemdeki şu an ayarlı olan ayarları sizinle paylaşabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bir duvar yazı yazmışsın ama kusura bakma boş yazmışsın. Aldığın hata olan en önemli kısmı "GTS mi bilmem ne" diye geçiştirmişsin (Ben düzelttim GPT olarak). Bu anlatım biçimiyle ve gereksiz detaylarla tabii ki sana kimse yardım etmez. Okumazlar bi kere...

GTS değil öncelikle. GPT. Ayrıca daha önce görmediğim dediğin diskin 5 bölümden oluşması bizim hep gördüğümüz ve gayet normal olarak anlattığımız bir durum...

Sorun nedir? MBR diske UEFI Windows kurmaya çalışıyorsun. Doğal olarak da GPT hatası alıyorsun. Çünkü UEFI kurulum GPT bölümleme tablosu gerektirir...

Ne yapacaksın? Çok basit. Diskteki bütün bölümleri sileceksin! Sonra da Yeni Birim diyeceksin.

Yaptın, olmadı mı? O zaman diski diskpart ile temizleyeceksin:

Diskpart İle Sabit Disk Nasıl Silinir? - Technopat

Sonrasında rahatlıkla UEFI Windows 10 kurabilirsin.

Kolay gelsin.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı