Çözüldü GA-990FXA-UD5 Sistemime OS X Mavericks Kurabilir Miyim?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

biryolcu

Hectopat
Yer
Denizli
Daha fazla  
Meslek
Mesleksiz
CPU : AMD FX(tm)-6100 Six-Core Processor
Ram: 8 gb ddr 3
HDD: 1 TB sata
Ekran Kartı : NVIDIA GeForce GTX 560
anakart : GA-990FXA-UD5 (Rev. 1.0)

Ben En iyisi Yaptıklarımı Sıra ile anlatayım
Niresh ile AMD PC'lere OS X Mavericks Kurulumu » Technopat

1- Buradaki Konuyu Okudum Daha Sonra
2- Önce Partition Magic İle 3 Parça Olan hdd min 400 gb lık Kısmını NTFS den HFS Çevirdim
3- Bios Girip Sabit Diskimi AHCI moda aldım Yanlız Bilgisayarım acılırken mavi ekran verdi
4- Bende AHCI Moddaki hdd ye format atıp tekrar kurdum ama HFS ye çevirdiğim Bölüme karışmadım
5- Win32 Disk Imager ile 8 gb Flash a Fat32 Format Attıktan Sonra Niresh OS X Mavericks 10.9 İmajı Yükledim
6- Daha sonra Flashdan boot ettiğim pc acıldı bende AMD fx işlemci kullandığım için boot ekranında amdfx komutunu girdim
7- ERROR: Unable To Find SMBİOS press a key continue Hatası Aldım
8- buraya mesaj yazarken sistemin kurulumu başlattığını gördüm
9- Bu konudaki adımları takip ederek kuruluma devam ettim
10- Daha sonra pc yeniden başladı bu aşamada işletim pc nin hangi işletim sistemi ile başlayacağı yazısın gelemden mac acılmaya başladı
11- ben yine ERROR: Unable To Find SMBİOS press a key continue Hatası Aldım ama ekran da mac ara yüzünde hdd secim yeri vardı bende orada mac kurulu hdd kısmı sectim.
12- Şuan mac ekranında imleç dönüyor işlemler yapılıyor Klavye seçenekleri internet secenekleri bölümü daha gelmedi
13- PC suan kilitlenmiş gibi görünüyor tepki vermiyor.

Yardımcı olabilecekmisiniz acaba

Sistemi -x komutuyla başlat. Ayrıca kurulumdayken smbios kısmından mac pro 3,1 - 4,1 ve 5,1 seçerek kurulumlar gerçekleştir. Bootloader olarak clover kurduysanız chameleon olarak deneyin, eğer chameleon olarak kurduysanız da clover olarak deneyin.

-x komutunu nereye yazacağım? Biraz daha acıklayıcı yazar mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Chameleon ise başlangıçta F8'e basıp -x komutunu yazıp enterlayın. Clover ise options butonuna enterlayıp, gelen ekrandan boot args kısmında enterlayın ve -x komutunu ekleyip enter basın, ardından 2 kez esc tuşuna basıp kurulu bölümü açın.

Şuan deniyorum Chameleon yada Clover olup olmadığını bilmiyorum.

Buradaki konuya göre kurmaya calıstım komut ve komut modları hakkında bilgim yok acıkcası ama deneyeceğim.

KemalALKIN boot ekranında amdfx yazdığımız bölümde ? işareti ile komutlara baktım -x safemode yazıyordu.

Bende amdfx -x komutunu girdim yine ''ERROR: Unable To Find SMBİOS press a key continue'' dedi.

Bu arada Bios versiyonum
F12 "Update AHCI ROM version to 3.1.2.0" bundan daha güncelide yok şuan dos ortamında ekran karardı ve mac ara yüzü gelicek ama yine ''ERROR: Unable To Find SMBİOS press a key continue'' bu hatayı verdikten sonra devam etti.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…