GA-AB350M-D3V anakart BIOS güncelleme sorunu

TRSami01

Megapat
Yer
Adana
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
12 Eylül'de Vatan Bilgisayar'dan sipariş vererek anakartı aldım. Ürün geldiğinde montajını yaptım görüntü vermedi.

Kingston belleklerimden kaynaklıymış. Vatan şubesine gittim ve G.Skill bellek kullanarak sistemi açtık ve F10 BIOS sürümünü F20 sürümüne güncelledik ve Kingston belleklerim ile çalışmaya başladı. F20 sürümünden F31 sürümüne güncellemek istediğimiz zaman BIOS brick oldu.

Vatan Bilgisayar iade kuponu verdi. Aynı anakarttan son 1 adet kaldığını gördüm ve tekrar satın alacaktım. Yine BIOS güncellemesi yaptık. F10 sürümünden F25 sürümüne güncelledik G.Skill bellek ile. Daha sonra Kingston bellekleri takıp F30 sürümüne güncellemek isteyince BIOS yine brick oldu. Bunun neden nedir? Belleklerden mi kaynaklı acaba?

Sistemdeki tüm bileşenleri sorunsuz çalışıyor o konuda sıkıntı yok.

Belleklerim MSI anakart ile sorunsuz çalışmakta.

Belleklerin kodlarını paylaşırsanız sizden sonra aynı anakart ve belleği alan ya da alacak olanlar almaz :) O yüzden demiştim. Diğer arkadaş ise sana tüketici hakem heyetine başvur demek istemiş herhalde. Anakartın üst modelini al derken onu kastetmiş olmalı. Ama daha düzgün bir dille belirtebilirmiş. Yardımcı olmaktan ziyade laf sokmaya gelmiş sanırım.

Belleklerin kodlarını paylaşırsanız sizden sonra aynı anakart ve belleği alan ya da alacak olanlar almaz :) O yüzden demiştim. Diğer arkadaş ise sana tüketici hakem heyetine başvur demek istemiş herhalde. Anakartın üst modelini al derken onu kastetmiş olmalı. Ama daha düzgün bir dille belirtebilirmiş. Yardımcı olmaktan ziyade laf sokmaya gelmiş sanırım.
"HX432C18FB2/8" bellek modeli bu. 2 adet aldım. Duyduğum kadarıyla Gigabyte ile Kingston iyi geçinemiyormuş :) .

"HX432C18FB2/8" bellek modeli bu. 2 adet aldım. Duyduğum kadarıyla Gigabyte ile Kingston iyi geçinemiyormuş :) .

Uyumlu bellek listesinde göremedim sizin kullandığınız belleği. Bu demek oluyor ki o bellekle çalışmaz :) Anakart alırken test edilmiş bellek listesinde yer alan belleklerden tercih etmek gerek. Uyum listesinde yer almayan bellekler için çalışmama garantisi yok diyemeyiz. Sadece biraz şansınıza güvenmeniz gerekiyor :) Son olarak anakart üreticileri arasında sanırım en çok kart revizesi yapan firma Gigabyte. MSI ve ASUS anakartlarda şimdiye kadar bu tarz bir problemle karşılaşmadım. Anakartı değiştirecekseniz önceliğiniz ASUS olabilir. Kolay gelsin...

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı