GA-AB350M-D3V anakart BIOS güncelleme sorunu

TRSami01

Megapat
Yer
Adana
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
12 Eylül'de Vatan Bilgisayar'dan sipariş vererek anakartı aldım. Ürün geldiğinde montajını yaptım görüntü vermedi.

Kingston belleklerimden kaynaklıymış. Vatan şubesine gittim ve G.Skill bellek kullanarak sistemi açtık ve F10 BIOS sürümünü F20 sürümüne güncelledik ve Kingston belleklerim ile çalışmaya başladı. F20 sürümünden F31 sürümüne güncellemek istediğimiz zaman BIOS brick oldu.

Vatan Bilgisayar iade kuponu verdi. Aynı anakarttan son 1 adet kaldığını gördüm ve tekrar satın alacaktım. Yine BIOS güncellemesi yaptık. F10 sürümünden F25 sürümüne güncelledik G.Skill bellek ile. Daha sonra Kingston bellekleri takıp F30 sürümüne güncellemek isteyince BIOS yine brick oldu. Bunun neden nedir? Belleklerden mi kaynaklı acaba?

Sistemdeki tüm bileşenleri sorunsuz çalışıyor o konuda sıkıntı yok.

Belleklerim MSI anakart ile sorunsuz çalışmakta.

3000 serisi işlemcilerden dolayı BIOS yapısı değişti bu yüzden sorunlar çıkabiliyor. İade aldıysanız bir üst modeli ile değişim hakkını kullanabilirsin.
1.nesil işlemciye sahibim. Şuan oturduğum şehirde 1 mağazada kalmış ve 280 TL civarı. Ben 338 TL'ye almıştım. Almaya korkuyorum.

Anakart yerine bellekleri değiştirme imkanınız yok mu peki ?
F10 sürümünde Kingston çalışmadığı için vatan bilgisayar mağazasına gittim. G Skill ile güncelleme yapıp daha sonra Kingston belleği taktık. Kingston ile yapınca ikiside çöktü. Daha sonra başka bellekler denedik. Corsair, G Skill, Crucial ve yine Kingston. Hiçbirinde sonuç değişmedi.
Kanunlarla aran yok heralde. Sana diyorum ki yasal hakkın diyorum biraz tüketici kanunlarını bir oku istersen. Sana parayla mı al diyoruz.
Ödediğim miktarın iadesi kupon olarak yapıldı. Bir üst model ile neden değişim yapılsın ki ? Garantiye vermedim ürünü mağazadan aldım iademi. İade sırasında kupon verdikleri için vatan bilgisayarı fazla tercih etmemeye çalışıyorum ama o sırada indirime girmişti ve bunu tercih etmek zorunda kaldım.

F10 sürümünde Kingston çalışmadığı için vatan bilgisayar mağazasına gittim. G Skill ile güncelleme yapıp daha sonra Kingston belleği taktık. Kingston ile yapınca ikiside çöktü. Daha sonra başka bellekler denedik. Corsair, G Skill, Crucial ve yine Kingston. Hiçbirinde sonuç değişmedi.

Merak ettiğim konu bios güncellemesi yaptığınız G-SKILL bellekler ile Kingston bellekleri değişirebilir misiniz diye sormuştum. Sanırım G-SKILL bellekler F10 sürümünden bu yana destekliyor sanırım anakartınızı. O yüzden Kingston ile değişim imkanınız varsa değiştirseniz demiştim. Ayrıca şuan elinizdeki belleklerin kodlarını paylaşabilir misiniz ? Anakartın uyumlu bellek listesinden kontrol edelim.

Merak ettiğim konu bios güncellemesi yaptığınız G-SKILL bellekler ile Kingston bellekleri değişirebilir misiniz diye sormuştum. Sanırım G-SKILL bellekler F10 sürümünden bu yana destekliyor sanırım anakartınızı. O yüzden Kingston ile değişim imkanınız varsa değiştirseniz demiştim. Ayrıca şuan elinizdeki belleklerin kodlarını paylaşabilir misiniz ? Anakartın uyumlu bellek listesinden kontrol edelim.
Boşver hocam uğraşmayalım. Zaten iadesini aldım. Daha da Gigabyte anakart almam zaten.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı