YigitQ
Hectopat
Daha fazla
4GB ram bence 750Ti için gayet yeterli. İleride DDR3 ve quad core 9550 destekleyen yeni bir anakart alırsan hiç bir sıkıntı kalmaz.Evet yeni bir mesaj ile tüm gelişmeleri yavaş yavaş bu mesajın altına aktarma vakti geldi. Quad core 9550 işlemcim 1 hafta kadar önce geldi. 9800gt ile bir süre kullandım önceki işlemci core 2 duo e6550 ile arasında aynı ekran kartı ile büyük bir fark yaratmadı tabiki. Bugünde asusun strix gtx 750ti ekran kartını aldım, benimde onu almamın sebebi hem çekirdek saat hızı arttırılmış olması hem strix in soğutmadaki başarısı hemde güç kaynağından ek bir güç çıkışana ihtiyaç duymaması. Gece geç saat olduğu için kompresörü çalıştırıp asıl temizliği yapamadım henüz tüm parçalarını söktüm kasanın özenle tertemiz yapıp geri toplayacağım ekran kartınıda son olarak öyle takmak en iyisi olur. Formatınıda atıp deneyimlerimi paylaşırım. Anakart eski olduğu için köprülerin soğutma metallerinide çıkarıp onlarında termal macununu yenilicem. Bilgisayardaki tek sıkıntı 4gb ram dan yukarıya çıkamamak olacak sanırım. O yüzden bilgisayarda arka planda çalışıpta gereksiz ram tüketebilecek hiçbir şeyde barındırmamaya özen göstermek gerekli. Bu arada kasanın baştan düzenini kurduğum fan soğutmasından memnun olduğumu demiştim. 25-35 derece yukarısına çıkmazdı oyunlarda da 50-60ı geçmezdi yeni işlemci daha çok güç tükettiğinden olacak 15 derecelik kadar bir artış gözlemledim normal değerlerin üzerinde. Yinede kötü sayılmaz sanırım özellikle bu sıcak aylarda