GA-H61M-S2PV Mac Kurulumu

oneryilmaz

Hectopat
Katılım
16 Eylül 2013
Mesajlar
19
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
İnşaat Teknikeri
BIOS Ayarlarım Aşağıdaki Gibidir,

BIOS FEATURES:
- Limit CPUID Maximum -> Disabled
- Execute Bit Disabled -> Enabled
- Intel Virtualization Technology -> Disabled
- VT-D -> Disabled

PERIPHERALS
- SATA Mode Selection -> AHCI
- Internal Graphics -> Disabled

Isterseniz Hemen Kuruluma Geçelim,

Recep Baltaş'ın videolarda belirttiği gibi, öncelikle flash belleğimizi hazırlayalım. Aşağıdaki linkde nasıl yapılacağını anlatan makale ve video bulunmaktadır.
iAtkos ML2 Kurulum Rehberi | Technopat
Boot ediceğimiz Flash belleğimizi hazırladıysak kuruluma geçebiliriz.

Öncelikle kurulum yapacağınız diskinizi,
İzlenceler Kısmından, Geniiletilmiş Günlüklü olarak diskinizi biçimlendiriyoruz.
Biçimlendirme işlemi bittikden sonra, diskiniz artık kuruluma hazır.

Boot edeceğimiz flash belleğimizi PC'mize takıyoruz ve PC'mizi yeniden başlatarak, Boot menüsüne geçiyoruz, benim PC'imde F12 tuşu ama sizin PC'izde farklı bir tuş olabilir, Boot menüsüne geçiyoruz, hemen akabinde Boot menüsünden flash belleğimizi seçerek kuruluma başlıyoruz.
Burada diskimizi genişletilmiş günlüklü biçimlendirdikten sonra, diskinizi seçerek kuruluma başlıyoruz,

Fakat benim burada yaşadığım bir sorundan bahsedeyim.
Sanırım ekran kartım ile ilgili, bu sorunu şu kodları yazarak aştım,
PCIRootUID = 0 -x komutuyla başlatarak sorunu gözardı edip, kurulumu sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdim ve flash belleğimi çıkartarak, PC'mi yani Mac'imi yeniden başlattım, fakat burada yine Mac'im açılmadı. Elma logosu geldi ve altında dönen çark bir süre döndükten sonra siyah ekran geldi ve ekran kapandı. Flash belleğimi takarak tekrar Boot ettikten sonra aşağıda belirttiğim işlemi yaptım ve Mac'im sorunsuz açıldı.

Extra \ org.chameleon.Boot.plist'in içinde yazan PCIRootUID = 1 kodunu, PCIRootUID = 0 yaparak sistem hiçbir sorun yaşamadan açıldı. Artık Mac'im hazır.

MultiBeast ile yaptığım ayarlarda ekli resimdeki gibidir.

Force GT - 120 GB aldığım SSDisk'i 2'ye böldüm ve ilk bölüme macOS X yükledim, hemen akabinde 2. diske Windows 7 yükledim. PC'yi restart atınca Windows 7 ile açıldı PC'im. Gelelim nasıl Dual Boot ettiğimize, Boot ettiğim Flash'ı PC'ye taktım ve Mac'i açtım ve Terminal'a girerek aşağıdaki kodu yazarak öncelikle Mac'in açılması sağladık sağladık. Bunun içinde PC'me bağlanıp yardımcı olan arkadaşımada teşekkür ediyorum.

dd if=/usr/standalone/i386/boot1h of=/dev/disk0s2

Daha sonra tekrar MutiBeast ile yapmam gereken bir ayarı yapmadığımı fark ettim ve aşağıdaki resimde belirttiğim yere tik işaretı koyup yükledim,

PC'mi yeniden başlattım ve karşımda hem Mac, hem de Win 7 seçenekleri geldi. Bu sorunuda bu şekilde çözdük. Yardımcı olan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı