GA-H81M-DS2 anakartta i5 4460 çalışmıyor

Mtintgrl

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim

Şimdi benim bir sorunum var o da şu:
Gigabyte GA-H81M-DS2 rev2.1 anakartımda i3 4150 işlemci takılı ve sorunsuz çalışıyor. Ben de ufaktan bir yükseltme yapmak istedim, bunun için de i5 4460 bir işlemci aldım ama i5 4460 benim anakartta çalışmadı. Ben de işlemciden şüphelendim ama i5 işlemci farklı anakartlarda çalışıyor sadece benim anakartta çalışmıyor.

Sorunu çözmek adına BIOS güncellemesi yaptım, olmadı. CLR_CMOS denedim, olmadı. BIOS pili değiştirdim, olmadı. Yani aklıma gelen her şeyi denedim ama yine de i5 benim anakartta, bakın altını çiziyorum sadece ve sadece benim anakartta, çalışmıyor.

Sizce sorun nedir nasıl bir şey yapabilirim?

İşlemciyi taktıktan sonra bekleyin biraz, belki düzelir. Çünkü çalışmaması için hiçbir sebep yok. Zaten yanlış takmak gibi bir şey söz konusu olamaz işlemci yerine oturmaz. Bekleyerek de çözülmezse diğer BIOS sürümlerini tek tek deneyin bir ihtimal olur.

3 adet bios sürümü vardı üçünü de denedim yine de olmadı. Çok saçma bir durum yani aynı anakartla aynı işlemciyle kullanan çok var sadece boşu boşuna anakartta almak istemiyorum. Teşekkür ederim

Sistemde 2 RAM varsa tek RAM ile açın sistemi.

Sistem çalışmaya başladıktan 5 6 saniye sonra reset atıyor kendine açık kaldığı süre boyunca böyle devam ediyor

RAM'leri söküp RAM slotlarını temiz diş fırçasıyla temizleyip, tek tek ve farklı slotlara takarak dener misin hocam? Zamanında i5-4670 ile benzer şey yaşamıştım bu şekilde düzelmişti.

Sistemde 2 RAM varsa tek RAM ile açın sistemi.
Sistem de 8+8 var tek ram ile mi deneyeyim?

RAM'leri söküp RAM slotlarını temiz diş fırçasıyla temizleyip, tek tek ve farklı slotlara takarak dener misin hocam? Zamanında i5-4670 ile benzer şey yaşamıştım bu şekilde düzelmişti.
Ram lerden olabileceğini hiç düşünmemiştim bir deneyeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…