Çözüldü GA-P31-DS3L BIOS Güncelleme Dosya Yok Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Tuz

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni bir işlemci aldım ve dediler bios'u güncelle. Gigabyte anakartların qflash'ı ile güncellemeyi öğrendim recep arkadaşın yaptığı şu videodan. Yalnız ben flashı takınca dosya yok diyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Zannediyorum ki bunun sebebi, hani bir dosya seçersiniz de türü belli değildir sonra karşınıza listeden seç yada uygun program için webte ara diye bi menü gelir. işte zannediyorum benim onu listeden seçmem gerek. Lakin ben neyi seçeceğimi bilmiyorum, yardımcı olabilir misiniz?

Şimdiden teşekkürler, iyi günler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Update dosyasının herhangi bir klasörde felan olmaması gerek o yüzden görmüyor olabilir.

• Beğen
İfadeler: Tuz
Update dosyasının herhangi bir klasörde felan olmaması gerek o yüzden görmüyor olabilir.

PYqEZ7.jpg

Şu şekilde duruyor flash diskte...

LYaoqb.jpg

Şu iki seçili dosyayı atmadım hocam flash'ın içine. Zira video da arkadaş sadece tek dosyayı atıyordu.

USB belleği NTFS yapıp öyle deneyin.

Fat32 ve exFAT var. Malesef ntfs yok.

Yok mudur başka fikri olan arkadaşlar? Kaldık böyle.

Arkadaşlar biostan fotoğraflar paylaşayım dedim. Daha açıklayacı olabilir...

Q4AJoZ.jpg

Arkadaşlar göründüğü gibi update bios from drive diyorum,

MPEXMg.jpg

Karşıma böyle bir şey geliyor. 0 dosya diyor, ben tekrar Enter'a basınca ise;

VgVAJZ.jpg

Şöyle bir şey oluyor. Enter'a bastıkça DIR ve Floopy A arasında dönüp duruyor. Buradan öteye gidemedim arkadaşlar. Bitti yani; BIOS bilgim bitti, bu kadardı.

Uğur, anakart modelin tam olarak nedir? Aida64 ile öğrenip Rev numarası ile beraber verin.
Ayrıca resimdeki sistem güncelleyeceğin anakart üzerinde mi?

GIGABYTE - Motherboard, Graphics Card, Notebook, Slate, Mini PC, Server, PC Peripherals and more / GA-P31-DS3L (Rev. 1.x)(Anakart,Yonga Seti P31,Soket 775) /

Anakartımın modeli bu hocam. CpuZ programı var buyrun, onunda ekran görüntüsünü atayım. Şuan ki versiyonu F5, ben F9 yapmaya çalışıyorum. Sistem dediğin evet XP 32bit. Eski bi sistem, eski bir anakart.

CpuZ;

04q8YL.jpg

@Murat5038 @Recep Baltaş Memed Ali bey bir yardımcı olsanız...

Arkadaşlar hakikaten çözemedim sorunu. Bir omuz atsak?

Arkadaşlar sorunu halletim. İki Sandisk usb bellek'te dosyayı görmedi, eski püskü bir tane kingston usb bellek vardı onda gördü. BIOS'u güncelledim.

İlgilenen, zaman ayıran tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı