Gainer vs protein tozu

eArrD

Decapat
Daha fazla  
Kilo almaya ihtiyacım var. Gainer almayı düşünüyorum fakat çoğu kişi gainer önermiyor 55 kiloyum protein tozu veya gainer alacağım. Sizce hangisini neden alayım? Teşekkür ederim.

Kilo almaya ihtiyacım var. Gainer almayı düşünüyorum fakat çoğu kişi gainer önermiyor 55 kiloyum protein tozu veya gainer alacağım. Sizce hangisini neden alayım? Teşekkür ederim.
Spor yapıyorsanda yapmıyorsanda gainer gereksiz şahsi fikrimce. Git makarna ye onun yerine. Protein tozuda adamakıllı kilo aldırmaz. Sen en iyisi beslenmeni arttır ve spor yap.

İkisinin kullanım alanları farklı. Gainer'da yüksek kalori olduğu için kilo alımı odaklı bir destekleyici ama onun yerine öğün arttırmayı daha basit ve sürdürülebilir görüyorum. Protein tozu yani Whey ise kas kütlesine olumlu etkisi olan bir destekletici lakin spor ile birlikte iyi beslenmedikten sonra Whey size mucize yaratmaz. Yani sizin önceliğiniz kaliteli beslenme ve spor olacaktır.

Kilo almak istiyorsan Protein tozuyla şimdilik işin yok, Protein tozu vücuttaki protein miktarına takviye yapacağından kilo almak yerine aksine tokluk hissiyatı verir. İhtiyacın olan Gainer yani karbonhidrat tozu. Takviye olarak düşün, sporunu düzgün yapıp iyi beslenirsen, kilo almanı bir miktar hızlandırır. Eksik karbonhidratını bunla dengelersin. Ama hiç spor yapmayıp beslenmene dikkat etmeden, sadece gainer kullanıp kilo alamazsın.

Gainer'dan alacağın kilo sağlıksız ve daha çok SU ve YAĞ'dan olacak. Clean şekilde karbonhidratını al, kendin beslen. Eğer sağlam bir markadan alırsan gainer'ı içindeki karbo önemli, komplex olmalı.. kaliteli karbo olmalı.

55KG'sın herhangi bir supplement almadan da kendin beslenip ihtiyacın olan makro ve kalorileri karşılayabilirsin. Bir süre sonra kas kütlen arttıktan ve kilo aldıktan sonra o zaman supp kullanmayı düşünebilirsin.

Ama yine de istersen şuanda kullanabilirsin kullanmanın bir zamanı yok. İkisi arasından protein tozunu öneriyorum tabii.
Ama yerinde olsam kendim beslenir, bir süre sonra kütle artıktan sonra gider creatine alırdım. En kral supp creatinedir.

Ha bu arada şunu da düşünme, ya işte gainer da hem protein var hem karbo.. protein yerine onu alim ikisi de gelsin daha karlı vs. gainerdaki protein dandirik bir şey kankam.
Şöyle düşün ekmekte karbonhidrat, esmer pirinçde.. hangisi daha kaliteli?
Veya leblebi'de de protein var kırmızı et de de hangisi daha kaliteli?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı