Gainward RTX 5070 Ti ekran kartı takılmıyor

AbyssLord

Femtopat
Daha fazla  
İncehesap üzerinden hazır sistem satın aldım ve kablo saklama çıkıntısı yüzünden ekran kartımı tam takamadım yani takarken bir türlü mandalın kapanma sesi gelmedi. Pek kapanacak bir şey gibi de durmuyordu aslında. Nasıl söylesem bilmiyorum, mandal ekran kartına değiyor ve kapanmıyor gibiydi ama ben daha çok kasanın o bölümü yüzünden olduğunu düşünmekteyim. Bu arada ekran kartım Gainward RTX 5070Ti. Kafam çok karışık ve ne yapsam bilmiyorum. PCIE RISER kablosu ile mi denesem diye düşünüyorum. En sonunda dayanamayıp kartı soktuktan sonra test etmek istedim ve ekran geldi monitöre. Oyun testi de yaptım ekran kartının fanı ve RGBleri çalışmakta. Oyun performansı güzeldi. Kasam VENTO VG4252L FSP. Ekran kartını tek vida ile sabitledim ve kasanın galiba destekleyici parçası ile ekran kartının tam altına getirdim. İlerde ne gibi sorunlar ile karşılaşabilirim ve mandalın kapanmaması olası bir durum mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
İncehesap üzerinden hazır sistem satın aldım ve kablo saklama çıkıntısı yüzünden ekran kartımı tam takamadım yani takarken bir türlü mandalın kapanma sesi gelmedi. Pek kapanacak bir şey gibi de durmuyordu aslında. Nasıl söylesem bilmiyorum, mandal ekran kartına değiyor ve kapanmıyor gibiydi ama ben daha çok kasanın o bölümü yüzünden olduğunu düşünmekteyim. Bu arada ekran kartım Gainward RTX 5070 Ti. Kafam çok karışık ve ne yapsam bilmiyorum. PCI-e rıser kablosu ile mi denesem diye düşünüyorum. En sonunda dayanamayıp kartı soktuktan sonra test etmek istedim ve ekran geldi monitöre. Oyun testi de yaptım ekran kartının fanı ve RGB'leri çalışmakta. Oyun performansı güzeldi. Kasam Vento VG4252l FSP. Ekran kartını tek vida ile sabitledim ve kasanın galiba destekleyici parçası ile ekran kartının tam altına getirdim. İleride ne gibi sorunlar ile karşılaşabilirim ve mandalın kapanmaması olası bir durum mu?

Sanmam kasa dik konuma gelince kart sarsılır düşebilirdi ama olmamış ayrıca mandalın olduğu yere bakın eğer mandal havaya doğru durmuyorsa sıkıntı yok oturmuş demektir yani yatay kapalı halde görünüyor olması lazım.

Sanmam kasa dik konuma gelince kart sarsılır düşebilirdi ama olmamış ayrıca mandalın olduğu yere bakın eğer mandal havaya doğru durmuyorsa sıkıntı yok oturmuş demektir yani yatay kapalı halde görünüyor olması lazım.

Hocam takarken mandalın kapanma durumu olmadığına yüzde yüz eminim mandal şu an bile açık 3 gün oluyor kullanırken sıkıntı yok şimdilik ancak izlediğim videolarda ekran kartına ufak bir bastırma ile hem mandal kapanıyor hem de ses çıkıyordu. Firmadan pci-e riser kiti istedim onu yollarlarsa içim rahatlayacak.

İncehesap üzerinden hazır sistem satın aldım ve kablo saklama çıkıntısı yüzünden ekran kartımı tam takamadım yani takarken bir türlü mandalın kapanma sesi gelmedi. Pek kapanacak bir şey gibi de durmuyordu aslında. Nasıl söylesem bilmiyorum, mandal ekran kartına değiyor ve kapanmıyor gibiydi ama ben daha çok kasanın o bölümü yüzünden olduğunu düşünmekteyim. Bu arada ekran kartım Gainward RTX 5070Ti. Kafam çok karışık ve ne yapsam bilmiyorum. PCIE RISER kablosu ile mi denesem diye düşünüyorum. En sonunda dayanamayıp kartı soktuktan sonra test etmek istedim ve ekran geldi monitöre. Oyun testi de yaptım ekran kartının fanı ve RGBleri çalışmakta. Oyun performansı güzeldi. Kasam VENTO VG4252L FSP. Ekran kartını tek vida ile sabitledim ve kasanın galiba destekleyici parçası ile ekran kartının tam altına getirdim. İlerde ne gibi sorunlar ile karşılaşabilirim ve mandalın kapanmaması olası bir durum mu?
WhatsApp Görsel 2025-05-18 saat 18.01.17_6cf8de6b.jpg
WhatsApp Görsel 2025-05-18 saat 18.01.17_13b220d5.jpg

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-05-18 saat 18.01.17_548a4dd7.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-05-18 saat 18.01.17_548a4dd7.jpg
    133,5 KB · Görüntüleme: 25
  • WhatsApp Görsel 2025-05-18 saat 18.01.16_291df206.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-05-18 saat 18.01.16_291df206.jpg
    99,9 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular