Galax 1660 Ti Ekran kartı tam frekans çalışmıyor

  • Konuyu başlatan BKN
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 3B

BKN

Hectopat
Katılım
24 Ekim 2014
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba bir soru ve bir amme hizmeti için buradayım.
Oyuna girerken ya da 1 saat sonra oyunun ortasında birden monitör no signal veriyor ve ekran kartı'nın fanı son hızda çalışıyor görüntü gidiyor ama PC kapanmıyor. Başta ben bunu olay görüntüleyicisinden karnel Power 41 diye görüp çözüm aradım ama sorun o olmadığını anladım çünkü reset tuşu çalışmıyor diye güç tuşuna basılı tutup kapatıyordum. Dün yine aynı sorun olunca reset tuşuna basıp telefona bakıyordum ve PC'nin monitörde görüntü yokken açıldığını fark ettim. Yani ekran kartı görüntü vermiyor ama PC çalışıyor. Ekran kartının tam frekans çalışmadığını düşünüp frekansını kademeli 100, 150, 200 diye düşürüp kapanmasını test ettim ve -500 son ayarda kapanmadı şu an kapanma problemimi giderdim eğer sorunum şu videonun aynısı diyorsan:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sorun ekran kartının tam frekans da çalışamamasında hocam.

Adsız.jpg


Benim sorum ise şu bu yazılımsal mıdır, yoksa kartta problem mi var garantiye mi göndermeliyim yoksa BIOS'ta vs bir şeyleri yanlış mı yapıyorum? Ve Ryzen 5 2600X, Galax 1660 Ti 6 GB 1 Click OC, 16 GB 3200 MHz RAM ve 480 GB SSD'li bir sisteme 500 +80 PSU yeterli mi? Yani acaba ekran kartının gücünü düşürdüm diye kapanmıyor olabilir mi?
 
Merhaba hocam. Seninle aynı sisteme sahibim ve sorun aynı. Önerini deneyeceğim fakat bu konularda çok bilgi sahibi değilim. Afterburner ile çekirdek hızını düşürdüğümde oyunlarda bir fps kaybı yaşanıyor mu? Uzun vadede bu değerin düşüklüğü bir sorun çıkarır mı?
 
Merhaba hocam. Seninle aynı sisteme sahibim ve sorun aynı. Önerini deneyeceğim fakat bu konularda çok bilgi sahibi değilim. Afterburner ile çekirdek hızını düşürdüğümde oyunlarda bir FPS kaybı yaşanıyor mu? Uzun vadede bu değerin düşüklüğü bir sorun çıkarır mı?

Hocam illaki düşecek, ekran kartını tam performans kullanamıyorsun dediğimi yapınca. Millet o.c yapıyor frekans arttırıyor daha çok FPS almak için diyebiliriz biz ise tam tersi frekans düşürüyoruz. Uzun vadede şöyle ki bir an önce iade etmek lazım sonuçta 1660 Ti ekran kartımızı 1660 Ti gücünde kullanamayacaksak niye aldık?
Çözüm: Ekran kartını aldığım firmadan ekran kartının BIOS'unu istedim yani BIOS Update ya da BIOS silip yükleme ile problemi çözdüm.
Sorun hala devam ediyor. 20-25 gün sıkıntı yaşamadım ekran kartının BIOS'unu güncelledikten sonra ama bugün yeniden aynı problem olmaya başladı.
 
Hocam merhaba sistemim seninkiyle neredeyse aynı aynı sorunu yaşıyorum oyuna girerken yükleme ekranında ya da oyun içinde bilgisayar ekrana görüntü vermeyi durduruyor ve fanlar gürültülü çalışmaya başlıyor mecburen reset atmak zorunda kalıyorum. İnternetten araştırdım aynı sorunu yaşıyon 2-3 kişi daha buldum ama onlarda bir çözüm bulamamışlar bir arkadaş en son garantiye yollamış garanti kartın bozuk olduğunu söyleyip değiştirmiş işin ilginci hepsindeki kart bizimkiyle aynı Galax 1660 Ti sorun kesinlikle kartta. Ayrıyatten dediğiniz çözümü denedim GPU işlemci hızını düşürdüğümüzde sorun çözülüyor ama dediğiniz gibi bu geçici bir çözüm bende 2 gün içinde garantiye yollayacağım siz ne yaptınız?
 
Hocam merhaba internette gördüğüm çözümler vs hepsini denedim ama hiçbiri çözüm olmadı. En son garantiye gönderdim teknobiyotiğe. Galax 1660ti ekran kartlarının üretiminde bir sıkıntı olduğunu söyleyip üretiminin durdurulduğunu söylediler. Bana 2 teklif sundular; biri 1660super gönderip ekstra 150 tl ödeme yapacaklardı yada 2060 gönderip benden 500tl fark alacaklardı. Durumum olmadığı için ilk seçeneği seçtim. Ekran kartını gönderdiler ama 150tl ödemeyi yapmadılar. Ne telefonlara cevap veriyorlar ne canlı destekte cevap veriyorlar ne de teknik destek sayfasından yazabiliyorsun(ekran kartı geldi diyince teknik destek konuşmasını sonlandırdılar). Koskoca teknobiyotik paranın üzerine yatıyor. Eğer göndereceksen ve para iadeli bir ürünle değiştireceksen çok dikkatli ol derim.
 
Galax ın kronik sorunlarından galiba 🤔
Bende Teknobiyotik üzerinden Galax 2060 almıştım kartın frekansları olması gerekenin çok altında idi.
Firmeye bu durumu ilettim ve benden kartı geri istediler. 1 Hafta kadar sonra bana özür dileyerek Galax 2060Super gönderdiler ve bu kartta böyle bir sorun söz konusu bile değil :D
 
Ben de TeknoBiyotik'ten sizin sisteminizin tıpa tıp aynısını aldım. Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Bana yazılımsal problem dediler Windows'u yeniden kurun düzelir dediler. Dün sıfırdan kurdum ve bugün yine aynı sorunu yaşıyorum. Çözebilen var mı acaba? Çok sinir oldum firmaya, yapabileceğimiz bir şey yok falan diyor.
 
Sorunlar devam ediyor mu , çözüm bulabildiniz mi? Aynı sistem bende de var ve kart değişikliğine gidilen arkadaş olarak bahsettiğiniz sanırım ben oluyorum. Kartı gönderdim değiştirdiler, ancak yeni kartla bir süre sonra tekrar aynı sorun başladı. Frekans düşürerek oyunları oynayabiliyorum.(COD MV, R6 gibi oyunlar) Ancak LOL gibi sistemi yormayan oyunlarda bu tip sorunla karşılaşmadım. Tekrar göndermeyi düşünüyorum. Bunun sonu var mı onu da bilmiyorum. Sorunun bir süre sonra başlaması macundan kaynaklı bir problem olabilir mi diye düşündürüyor beni.
 
Sorunlar devam ediyor mu , çözüm bulabildiniz mi? Aynı sistem bende de var ve kart değişikliğine gidilen arkadaş olarak bahsettiğiniz sanırım ben oluyorum. Kartı gönderdim değiştirdiler, ancak yeni kartla bir süre sonra tekrar aynı sorun başladı. Frekans düşürerek oyunları oynayabiliyorum.(COD MV, R6 gibi oyunlar) Ancak LOL gibi sistemi yormayan oyunlarda bu tip sorunla karşılaşmadım. Tekrar göndermeyi düşünüyorum. Bunun sonu var mı onu da bilmiyorum. Sorunun bir süre sonra başlaması macundan kaynaklı bir problem olabilir mi diye düşündürüyor beni.
Merhaba hocam ben kartımı gönderdiğim zaman Galax 1660ti kartların üretiminde bir problem olduğunu ve piyasadan çekildiğini söyleyip bana 2 seçenek sundular. 150 TL iade edip 1660 Super vereceklerdi yada 400 TL daha ödeme verip 2060 vereceklerdi. Sistemim çok üst düzey olmadığı için 1660 super modelini aldım ve şimdiye kadar bir problem yaşamadım.
 
Kesin değişim yapacaklar ise göndermeyi düşünüyorum. Ancak bir arkadaşa kartınızda sıkıntınız yok yazılımsal probleminiz var demişler, size ise kart kronik sıkıntılı değiştirelim demişler. Telefondan kendilerine ulaşamıyoruz zaten. Bu süreç ne kadar sürdü. Yani sizin kartı göndermeniz onların size dönüş yapması yeni kartın gelmesi vs.?
 

Geri
Yukarı