Galax 3060 Ti 11.500 TL!

Daha da düşmesini bekliyorum. Özellikle Ethereum 2.0 bu yıl içerisinde yayınlanıp madenciliği bittiğinde Türkiye'de masrafları karşılayabilecek kazmaya değer bir coin olacağını sanmıyorum çünkü Ethereum'dan sonra en karlı coin bile Ethereum'un yarısı kadar kazanç getirmiyor. Yurt dışında da madencilik işi azalır diye umuyorum. Tabii yine yaparlar ve diğer kazılabilir coinlerin değerlenmesini beklerler ancak Ethereum gibi sonuç almayacaklar. Umuyorum ki söylendiği gibi Ethereum madenciliği gerçekten biter.

Bendeki şanssızlık anakart ve işlemcide oluyor. En son i5 11400F ve H510 anakart aldım çok ciddi fiyatları düştü. Sizin ekran kartı olayı benzer. Şanssız bedeviler olarak ne çekiyoruz acaba biz?

Ryzen 3 3100 aldığım zaman ise o işlemci ucuzladı. Çok cins bir insanım.
Hocam elinizi atmışken 2-3 dolar alın da azıcık rahatlayalım.

Daha da düşmesini bekliyorum. Özellikle Ethereum 2.0 bu yıl içerisinde yayınlanıp madenciliği bittiğinde Türkiye'de masrafları karşılayabilecek kazmaya değer bir coin olacağını sanmıyorum çünkü Ethereum'dan sonra en karlı coin bile Ethereum'un yarısı kadar kazanç getirmiyor. Yurt dışında da madencilik işi azalır diye umuyorum. Tabii yine yaparlar ve diğer kazılabilir coinlerin değerlenmesini beklerler ancak Ethereum gibi sonuç almayacaklar. Umuyorum ki söylendiği gibi Ethereum madenciliği gerçekten biter.
Özellikle son elektrik zammından bu yana fiyatlar sürekli düşmeye başladı. Madencilik karının azalmasının yanında elektrik gideri de artınca ekran kartı fiyatları nefes aldı. Umarım bu süreç tekrar terse dönmez de pandemi öncesi fiyatları görürüz.

En son daha da düşecek dediklerinde kartlar 3 kat yükselmişti umarım tekrar olmaz.

Vallahi herkes ekran kartından dert yanıyor. Çıkınca uçtu gitti düşünce yüksekten almıştım diye. Bende 935 sen altın aldım. Keşke 300'e düşse de piyasa kendine gelse diye düşünüyorum hala.

Ethereum 2.0 ile şu anki arasında ne fark var hocam?

Ethereum 2.0 ile şu anki arasında ne fark var hocam?
Hocam Ethereum PoW'dan PoS'a geçiyor. İngilizceniz varsa eğer Proof-of-stake (PoS) | ethereum.org buradan nelerin değiştiğini görebilirsiniz ama bizi ilgilendiren kısmı özetlersem PoW'da yeni blok üretimi ve blokların doğrulanması için madencilik yapılıyordu. Yeni sistemde ise(PoS) mevcut ETH'ler kitlenerek yani cüzdanda tutularak bu işlemler yapılacak ve bunu teşvik etmek için de pasif gelir elde edilecek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı