Galax 3060 Ti 11.500 TL!

Yav kardeşim şu forumda daha kaç kere yazmamız lazım acaba bazı arkadaşların anlaması için... Miningcilerin kart piyasasını bu hale sokmalarının sebebi arzın düşüklüğü, mining yapılması değil. Konu tamamıyla arz-talep ilişkisinden ötürü. Pandemi sebebiyle çip ve kart üretimi yani arz durma noktasına geldi, buna karşın mining piyasasının gelişmesi sebebiyle talep kat kat arttı. Neticede arz talebi karşılayamayınca stok sorunu ortaya çıktı. Bundan 3 sene önce mining işi çıkmış olsa olacak olan tek şey kart üreten firmaların karlarını 5-10 kat arttırması olurdu.

Şuanda pandemi sürecinde yaşananların tam tersi yaşanıyor. Üretim yani arz artarken aynı zamanda mining piyasasının düşmesi talebi azaltıyor ve fiyatlar azalıyor. Mining piyasasının şuanda fiyatların aşağı düşmesindeki tek etkisi arzın hala yeterli düzeye çıkamamış olması ama eğer bu hızla önümüzdeki birkaç ay sonra arz sorunu tamamen çözülecek gibi duruyor, o zaman fiyatlarda normal MSRP düzeylerine düşecektir.

Bu kartları üreten adamlar sırf talep artsın diye yeni bütün teknolojileri yeni kartlarına çıkarıyorlar, birton reklam yapıp kampanyalarla müşteri çekmeye çalışıyorlar, yani eğer pandemi olmasaydı ve firmalar zorunlu olarak üretimi kesmek zorunda kalmasaydı fiyatlar hiç değişmezdi sadece üreticiler kârlarını arttırmış olurdu hepsi bu.

Şuanda tutupta hala yok etherium gelecek yok coinler gene patlayacak yok şu olacak bu olacak diyerekten milleti korkutmayın. Üretim sorunu çözülmeye devam ettikçe fiyatlar da azalmaya devam edecek.

Çok merak ediyorum. Acaba ETH bittiği zaman o kadar hash ne olacak. Kazım zorluğu nereye gidecek. Herkes tek taraflı düşünüyor, kimse ETH bitince bu kazicilar ne olacak hangi coinler e yönelecek diğer coinler in zorluğu hayvanı bir şekilde artacak demiyor. Gerçeği söylemiyor. ETH'den çıkan hash oranının %50'si bile diğer coinler e dagilsa 10 TL 2 TL'ye düşer getirisi. Ha sen RVN'nin ergo nün vs artık her neyse 1000 dolar olacağıni umut edersen ileride o zaman başka. Kazmaya devam.
ETH ilk kazılmaya başladığında 1 ETH sadece 0.20$ idi, o yüzden çok takılmayın fiyatına. ETH bu kadar kötü ağ yapısına rağmen bu noktaya geldiyse diğer çoğu coin de bu noktalara çıkar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı