Çözüldü Galax B450M anakart Windows 11 destekler mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Öncelikle selam. Sistemine format ile Windows 11 kuracağım. Diğer bileşenlerim destekliyor ancak anakart destekliyor mu bilemedim. (Pek bilgim yok.)
Sistem:
  • XFX RX 6600.
  • Ryzen 5 5500.
  • Galax B450M.
  • 16 GB Kingston RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Öncelikle selam. Sistemine format ile Windows 11 kuracağım. Diğer bileşenlerim destekliyor ancak anakart destekliyor mu bilemedim. (Pek bilgim yok.)
Sistem:
  • XFX RX 6600.
  • Ryzen 5 5500.
  • Galax B450M.
  • 16 GB Kingston RAM.

TPM desteğine BIOS üzerinden bakabilirsin. Direkt olarak Windows 11 kurmana izin vermez ve hata alırsın. Bunu yaşamamak için BIOS update yapman gerekli.
Hocam anakartın arayüzünü görüyorum ancak BIOS açılmıyor.

Ekran kartı driverini zaten yeni kurdum.

BIOS'a girdim. TPM'nin nereden desteklediğini nasıl anlarım.
Bios üzerinden> Advanced> Trusted Computing

Üstte yazmıştım XFX RX 6600.
Niye bilmiyorum hocam ama amd ekran kartlarında bu sorun çok oluşuyor. Bende rx580 ekran kartı vardı ve anakart değiştirdikten sonra bu sorunu yaşamıştım.

Bios üzerinden> Advanced> Trusted Computing

Niye bilmiyorum hocam ama amd ekran kartlarında bu sorun çok oluşuyor. Bende rx580 ekran kartı vardı ve anakart değiştirdikten sonra bu sorunu yaşamıştım.
Hocam BİOS'un açılmaması benim suçummuş. Del tuşuna basmadım.

Ayrıca securitiy kısmında "trusted computing" kısmı yok.

TPM 2.0 Device Found yazıyorsa eğer TPM desteğiniz mevcut.
Üstte yazdım hocam. Aynen öyle yazıyor.

IMG_20230605_223824.jpg

@CenQQ eğer sıkıntı yok ise Windows 11 yüklüyorum hocam.

Son düzenleme:
Her hangi bir sorun yok hocam. Yükleyebilirsiniz
Teşekkür ederim. Son bir sorum olacak. Şu anda USB'de Windows 11 kurulu ancak rufus ile kurmadım. Windows 10 ile kurduğumda rufus ile kurmuştum. Sıkıntı çıkabilir mi?

Kurdum hocam. Tekrardan sağolun.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim. Son bir sorum olacak. Şu anda USB'de Windows 11 kurulu ancak Rufus ile kurmadım. Windows 10 ile kurduğumda Rufus ile kurmuştum. Sıkıntı çıkabilir mi?

Kurdum hocam. Tekrardan sağ olun.

Geç geri dönüş sağladığım için kusuruma bakmayın hocam. Herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir ama Rufus her zaman güncel versiyonunu tercih etmemizi belirtmektedir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı