Galax GTX 1060 CW sorunu

Kutram

Kilopat
Arkadaşlar sistem yeni toplandı. Dün birkaç oyunu test edeyim dedim yer yer ekran kartından cızırtı sesleri geliyordu, bazen gidiyor bazen geliyordu. Bazen şiddetli bazen hafif oluyor. Yeni alınan ekran kartlarında böyle şeyler oluyor mu? Bunun ekran kartına zararı var mı? Bir de CS:GO'da yer yer ekran aşağı doğru beyaz dalgalanmalar oldu. Bu sesle birlikte olunca korktum. Kart boşta 43 derece ve %40 fanla çalışıyor ( gerçi fanlar hiç durmadı). Kartı Hepsiburadan'dan aldım, teknik değişim istemeli miyim?

• i5 8500
  • Asus ROG Strix B360G
  • Galax GTX 1060 6 GB EX OC Black
  • Corsair 2x8gb 2400 MHz RAM
  • Samsung 860 Evo SSD
  • Aerocool Cyberx 600w+80

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni alınan ekran kartlarında böyle şeyler oluyor mu? Bunun ekran kartına zararı var mı?
Sonradan kendini gösteren bir problem değil genelde. Herhangi bir zararı yok.
Bir de CS:GO'da yer yer ekran aşağı doğru beyaz dalgalanmalar oldu. Bu sesle birlikte olunca korktum.
Herhangi bir çevirici kullanıyor musunuz?
Kartı Hepsiburadan'dan aldım, teknik değişim istemeli miyim?
CW, garanti kapsamında işlem görür. Onarım talep etseniz de tek çözümü değişimdir. Hakkınız mevcut.

Sonradan kendini gösteren bir problem değil genelde. Herhangi bir zararı yok.

Herhangi bir çevirici kullanıyor musunuz?

CW, garanti kapsamında işlem görür. Onarım talep etseniz de tek çözümü değişimdir. Hakkınız mevcut.
Evet HDMI to VGA kullanıyorum. Ondan mı kaynaklanıyor olabilir? Ama yukarıdan aşağı beyaz dalgalanmalara CS:GO harici rastlamadım.
Değişim istesem tekrar aynı sorunla karşılaşabilir miyim? 1060'larda bu genel bir sorun mu acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet HDMI to VGA kullanıyorum. Ondan mı kaynaklanıyor olabilir? Ama yukarıdan aşağı beyaz dalgalanmalara CS:GO harici rastlamadım.
Evet, çevirici kaynaklı. Yüksek FPS ve yüksek güç tüketimi olan oyunlarda rastlayabilirsiniz. Monitörün topraklama uçları kapatılmalı ya da monitör farklı bir prizden enerji almalı, tek çözümü bu.
Değişim istesem tekrar aynı sorunla karşılaşabilir miyim? 1060'larda bu genel bir sorun mu acaba?
GTX 1060'la ilgisi olan bir durum değil. Üretim sürecinde oluşan bir problem. Değişim sonrası da denk gelebilir, tamamen şans işi.

Coil whine donanımsal bir sorun olarak geçer. Sebebi bobin yapısının kalitesiz ve bobin dolgusunun doğru şekilde olmamasından kaynaklı olmasıdır.
Coil whine biz tüketiciler tarafından sadece ses sorunu olarak bilir. Ancak bu ses sorunun arkasında zamanla oluşacak bobin patlamasına kadar durumlar olabilir.

Asus Rog Strix GTX1070Ti A8G Gaming modelinde 3 veya 4 kez karşılaştım. Stoklar bitince para iadesi yapıldı.
Daha sonra MSI GTX1080 Ti Gaming X Trio modelini aldım. Aynı durum yine karşıma çıktı. Para iadesi yapıldı stok olmadığı için.

Şimdi İnternet üzerinde gördüğüm ve bence de doğru olabilecek bir durum ise zamanla çok fazla titreşim yapan bobin oluşan hareket sonucu şişme ve patlama durumu olabiliyormuş.
Yurtdışından bir tüketicinin açtığı konu içeriğinde patlayan bir bobin yüzünden ürünün garanti dışı kaldığını belirten bir konu görmüştüm.

Bu sebeple sahip olduğunuz ekran kartını sessiz bir ortam içerisinde coil whine testi yapın ve video olarak kaydedin. Sonra ekran kartını tüm kutu içeriği ile birlikte servise gönderin veya götürün. Çektiğiniz videoları mail ile yollamak için mail adresi isteyin.
Ekran kartını servise bıraktıktan sonra veya gönderim sonrası servise ulaştıktan sonra videoları Yandex.disk üzerine yükle. Sonra mail üzerinden ürünün seri numarasını, video linkini paylaşarak gönder.
Servisi ara videoyu ekran kartı sorunlarına bakan yetkili kişi incelesin.
Eğer bunu yapmazsan sorun yok veya kabul edilebilir bir seviyede diyerek teslim etmeye çalışacaklardır.

Coil whine sorunu kronik olan bir model Asus Rog Strix GTX1070Ti A8G Gaming modeli. Değişim ile aldığım her üründe karşıma çıkmıştı ve kabul edilemeyecek bir seviyede oluyordu.

Coil whine donanımsal bir sorun olarak geçer. Sebebi bobin yapısının kalitesiz ve bobin dolgusunun doğru şekilde olmamasından kaynaklı olmasıdır.
Coil whine biz tüketiciler tarafından sadece ses sorunu olarak bilir. Ancak bu ses sorunun arkasında zamanla oluşacak bobin patlamasına kadar durumlar olabilir.

Asus Rog Strix GTX1070Ti A8G Gaming modelinde 3 veya 4 kez karşılaştım. Stoklar bitince para iadesi yapıldı.
Daha sonra MSI GTX1080 Ti Gaming X Trio modelini aldım. Aynı durum yine karşıma çıktı. Para iadesi yapıldı stok olmadığı için.

Şimdi İnternet üzerinde gördüğüm ve bence de doğru olabilecek bir durum ise zamanla çok fazla titreşim yapan bobin oluşan hareket sonucu şişme ve patlama durumu olabiliyormuş.
Yurtdışından bir tüketicinin açtığı konu içeriğinde patlayan bir bobin yüzünden ürünün garanti dışı kaldığını belirten bir konu görmüştüm.

Bu sebeple sahip olduğunuz ekran kartını sessiz bir ortam içerisinde coil whine testi yapın ve video olarak kaydedin. Sonra ekran kartını tüm kutu içeriği ile birlikte servise gönderin veya götürün. Çektiğiniz videoları mail ile yollamak için mail adresi isteyin.
Ekran kartını servise bıraktıktan sonra veya gönderim sonrası servise ulaştıktan sonra videoları Yandex.disk üzerine yükle. Sonra mail üzerinden ürünün seri numarasını, video linkini paylaşarak gönder.
Servisi ara videoyu ekran kartı sorunlarına bakan yetkili kişi incelesin.
Eğer bunu yapmazsan sorun yok veya kabul edilebilir bir seviyede diyerek teslim etmeye çalışacaklardır.

Coil whine sorunu kronik olan bir model Asus Rog Strix GTX1070Ti A8G Gaming modeli. Değişim ile aldığım her üründe karşıma çıkmıştı ve kabul edilemeyecek bir seviyede oluyordu.
Peki Hepsiburada'ya mı yollamam gerekiyor yoksa Galax servisine mi?

Fark etmiyor, doğrudan servise göndermeniz zaman avantajı sağlayacaktır.

@Kutram
Hepsiburada.com üzerinden servise göndermek daha uzun süreç oluşturur.
Üstelik kargolama sürecinde ürün hasar alabilir.
Bu sebeple oturduğunuz konum çevresinde size yakın yetkili servis mevcut ise kendiniz teslim edin.
Eğer şehir dışı gibi etken söz konusu ise güvenilir bir kargo şirketi ile servise gönderim yapın. Kargo içeriğini hassas ürün altında kırılabilir ürün, elektronik parça olarak kayıt altına aldırın. Ekran kartı modelini belirtin kargo bilgilendirmesinde.

Arkadaşlar tekrar rahatsız ediyorum. Ekran kartını akortek bilişime yolladım ve sağolsunlar olması gerektiği gibi değişim yapıp yeni bir tane gönderdiler dün ekran kartı elime ulaştı bugün denedim ve aynı sorun bunda da var. Akortek i tekrar aradıgımda 3 seçenek sundular;
1-Yenisini kontrol edip yollayalım
2- İade Edin
3- Muadiliyle değiştirelim

yardımcı oldukları için sevindim ilk kargo ücretinden sonra bunu kendilerinin ödeyeceklerini de söylediler. Fakat burada bir seçim yapmam gerekiyor. Ne yapmamı önerirsiniz ?

muadiyle değiştirmek istesem ekran kartını aldıgım zamandaki tutarla suan arasında 600 tl gibi bir rakam oynuyor muadillerde baya pahalandı. Yenisini kontrol edip öyle yollasalar desem güvenebilir miyim?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı