Galax GTX 1650 Super ısınma sorunu

Yer
Rize
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Bugün elime ulaşan Galax GTX 1650 Super ekran kartını oyunlarda zorlamak istedim. Elimde olan güç kaynağı FSP 400W 60-hcn modeli. Bu modelde 6 pin güç çıkışı olmadığından SATA to 6 pin kablosu ile ekran kartını çalıştırdım oyun testinde PUBG'yi yüksek ayarlarda açtım kasamda 120Mm'lik 4 adet 3 önde 1 egzoz fan var bir de tavan bölümünde 140mm fan ile 120mmlik işlemci fanı bulunmakta. Elimde olan kart modelinden midir yoksa bu dereceler normal mi bilemedim. Ama 83 derecelerden bahsediyorum sizce bu değerler ne kadar normal dostlarım?

Galax modellerinin soğutması fena değildir 75-76 derece üstünü görmemesi lazım kasanızın modeli nedir?

İmzamda da yazılı olan Rampage carısma v1.
Bende Msi Gaming x 1650S var 6 ay oldu alalı şu ana kadar maksimum 70 derece gördüm onda da hava 41 derece idi gölgede ve kasa kapalı alandaydı

Bu değerler hiç normal değil o zaman dostum anladım.

Muhtemelen kasada hava sirkülasyonu yok. Yan camı açıp denemiş miydin?

Tam olarak şu an denedim dostum 83 değerlerden 71'e indi değerler.
Gaming X ile Galax modelinin tabiki ısı değerleri aynı olamaz. Ayrıca senin kasanın hava akışı çok kötü önü hiç hava almıyor neredeyse.
Evet fark ettim de dostum soğuk bir üfleme yerine ılık bir şekilde içeriye hava veriyor.

Kasanızdan kaynaklı diye düşünüyorum kasanız mesh bir kasa değil fanlar ne kadar dönerlerse dönsünler içeriye çok fazla hava alamıyorlar. Tavsiyem kasanızın ön kısmı çıkıyorsa çıkartın öyle kullanın fakat bu seferde kasa çok daha hızlı tozlanır.
İnternette manyetik toz filtresi satılıyor onlardan alarak kasanızın ön kısmına takarsanız hem hava sirkülasyonu olur hem de kasanıza taktığınız toz filtresi sayesinde kasanız hemen tozlanmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı