Galax GTX 1650 Super ısınma sorunu

Yer
Rize
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Bugün elime ulaşan Galax GTX 1650 Super ekran kartını oyunlarda zorlamak istedim. Elimde olan güç kaynağı FSP 400W 60-hcn modeli. Bu modelde 6 pin güç çıkışı olmadığından SATA to 6 pin kablosu ile ekran kartını çalıştırdım oyun testinde PUBG'yi yüksek ayarlarda açtım kasamda 120Mm'lik 4 adet 3 önde 1 egzoz fan var bir de tavan bölümünde 140mm fan ile 120mmlik işlemci fanı bulunmakta. Elimde olan kart modelinden midir yoksa bu dereceler normal mi bilemedim. Ama 83 derecelerden bahsediyorum sizce bu değerler ne kadar normal dostlarım?

Kasanın ön panelini çıkartıp öyle deneyin. Fan hızı nedir?

Fan hızı ekran kartının ise elle ayarlıyorum dostum elle ayarlamama rağmen o değeri veriyor Max.
Kasa fanlarından bahsediyorsan eğer onların değerini tam olarak bilmiyorum ama gayet makul hızda dönüyorlar.
Kasanızdan kaynaklı diye düşünüyorum kasanız mesh bir kasa değil fanlar ne kadar dönerlerse dönsünler içeriye çok fazla hava alamıyorlar. Tavsiyem kasanızın ön kısmı çıkıyorsa çıkartın öyle kullanın fakat bu seferde kasa çok daha hızlı tozlanır.
İnternette manyetik toz filtresi satılıyor onlardan alarak kasanızın ön kısmına takarsanız hem hava sirkülasyonu olur hem de kasanıza taktığınız toz filtresi sayesinde kasanız hemen tozlanmaz.

Bilgilendirme için teşekkürler dikkate alıp gerçekleştireceğim.
Kasanın önü cam olduğu için bu derecelere ulaşıyor olabilir. Ön panel çıkıyorsa çıkartıp tekrar deneyin.

Yan camı çıkarmam ile birlikte 83 Max derece gören sistem 71 Max görüyor hava alma da sorun yaşadığından böyle oluyormuş.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı