Galax Sonar Tuner resmi orijinal uygulaması içinden trojan çıktı

584754

Decapat
Makaleler
2
Yeni kulaklığa geçiş yaptığım için Galax tuner uninstaller.exe yi çalıştırdım, sildi filan derken Kaspersky standart üyelik bildirim verdi Galax trojan falan bir şeyler yazıyordu güvenliği sağla, sil ve yeniden başlata tıkladım sonra 20 tane hata mesajı çıktı sonra yeniden başladı PC.
Format atmaya gerek var mı? Resmi sitesinden indirdim bilinmeyen bir yerden değil. Uygulama yaklaşık 4 gündür var PC'de ve hiçbir hesabım çalınmadı veya şifresi değişmedi, PC'de bir değişiklik olmadı ve hiçbir veri zarar görmedi, fazladan RAM/CPU/GPU vs. kullanan şüpheli bir uygulama da yoktu zaten kontrol etmiştim.
Format atmak istemiyorum çünkü çok uğraştırıcı ve bir şey. Olacak olsaydı çoktan olurdu diye düşünüyorum.

İndirdiğim yer: Xtreme Tuner Plus - Gaming Gear Support

False positive muhtemelen ayrıca Windows Defender dışında antivirus kullanmanızı önermem ozellikle McAfee ve Kaspersky gibilerini kendileri trojan.
Kesinlikle, geçtiğimiz hafta Kaspersky'dan 45 yıllık lisans aldım 20 PC için, botnet ağına çevirdim bilgisayarları. Bir de kendi içerisindeki miner özelliğini açtım, çatır çatır mining yapıyorum.
Birkaç kişi fark edip kaldırmak için Fitgirl repackten virüs falan denemiş ama silememişler neyse ki... 🙃

Yeni kulaklığa geçiş yaptığım için Galax tuner uninstaller.exe yi çalıştırdım, sildi filan derken Kaspersky standart üyelik bildirim verdi Galax trojan falan bir şeyler yazıyordu güvenliği sağla, sil ve yeniden başlata tıkladım sonra 20 tane hata mesajı çıktı sonra yeniden başladı PC.
Format atmaya gerek var mı? Resmi sitesinden indirdim bilinmeyen bir yerden değil. Uygulama yaklaşık 4 gündür var PC'de ve hiçbir hesabım çalınmadı veya şifresi değişmedi, PC'de bir değişiklik olmadı ve hiçbir veri zarar görmedi, fazladan RAM/CPU/GPU vs. kullanan şüpheli bir uygulama da yoktu zaten kontrol etmiştim.
Format atmak istemiyorum çünkü çok uğraştırıcı ve bir şey. Olacak olsaydı çoktan olurdu diye düşünüyorum.

İndirdiğim yer: Xtreme Tuner Plus - Gaming Gear Support
False-positive muhtemelen, güvenilir uygulamalara ekleyip kullanmaya devam edebilirsiniz.

Court document points to Kaspersky Lab's cooperation with Russia's security service basit bir Google araması ile bulduğum yazı eğer verilerinizin Ruslara aktarılmasını istiyorsanız kullanmaya devam edebilirsiniz hiçbir antivirus yazılımana guvenmeyin Windows Defender zaten kurulu geliyor ve yeterli.
Gayet normal, McAfee ve Symantec için de benzer iddialar ortaya atıldı. Defender çok mu masum? Yaptığınız her hareket Microsoft sunucularına iletiliyor onu da kullanmayın o halde?
Defender başlı başına yetersiz ayrıca, basit x-scripting ile devre dışı bırakılabilen, kendini koruyamayan bir yazılım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı